Meer informatie over Pinot Noir Alto Adige DOC - Cantina Andrian
De Pinot Noir Alto Adige van Cantina Andrian in Trentino-Alto Adige presenteert een heldere, lichtrode kleur in het glas. Na de eerste ronddraai kun je een perfecte balans waarnemen in deze rode wijn, want hij is niet waterig, stroperig of likeurachtig aan de wanden van het glas. In het glas toont deze rode wijn van Cantina Andrian aroma's van pruimen, frambozen en aardbeien, aangevuld met andere fruitige nuances. Deze rode wijn van Cantina Andrian is voor wijnkenners die de voorkeur geven aan 0,0 gram restsuiker in hun wijn. De Pinot Noir Alto Adige komt hier heel dicht bij in de buurt, want hij is gevinifieerd met slechts 1,8 gram restsuiker. In de mond wordt deze evenwichtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk fluweelzachte textuur. De Pinot Noir Alto Adige is fantastisch fris en levendig in de mond dankzij de levendige fruitzuren. Op de afdronk verrast deze jonge wijn uit de wijnstreek Trentino-Alto Adige met zijn opmerkelijke lengte. Er zijn opnieuw toetsen van aardbei en framboos. Minerale tonen van de door kalksteen gedomineerde bodem worden toegevoegd aan de afdronk.
Wijnbereiding van de Pinot Noir Alto Adige van Cantina Andrian
De basis voor de evenwichtige Pinot Noir Alto Adige uit Trentino-Alto Adige zijn druiven van de Pinot Noir druivensoort. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in Trentino-Alto Adige. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in de kalksteenbodem. De Pinot Noir Alto Adige is door en door een wijn uit de Oude Wereld, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Na de oogst worden de druiven snel naar het pershuis getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting rijpt de elegante Pinot Noir Alto Adige nog 6 maanden in eikenhouten barriques.
Aanbevelingen voor de Pinot Noir Alto Adige van Cantina Andrian
Drink deze rode wijn uit Italië bij een temperatuur van 15 - 18°C bij lamsragout met kikkererwten en gedroogde vijgen, koolroulades of groentestoofpot met pesto.
- Meer producten van Cantina Andrian