Pintia Toro DO 2017 - Vega Sicilia
- Dieser Rotwein aus Tempranillo Trauben ergänzt hervorragend Gerichte wie Gemüse-Couscous mit Rinderfrikadellen oder Entenbrust mit Zuckerschoten
- Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus Kastilien - León besonders kraftvoll
- Dieser spanische Rotwein eignet sich erstklassig zu Weihnachten
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De Pintia van Vega Sicilia is een 100% Tempranillo die zich openbaart in een diep kersenrood samen met violetblauwe tinten. De Pintia van Vega Sicilia verwent met een onweerstaanbaar, bijna explosief boeket. Kruidig, mineraal, fruitig, aards en rokerig met tonen van bramen, kruidig zoethout en kreupelhout, zo presenteert de geur zich. De vatrijping van de Pintia in Frans, Amerikaans en Hongaars eiken geeft hem ook fijne houttonen.
In de mond is de enorme kracht van Vega Sicilia's Pintia duidelijk. Ondanks zijn enorme rijkdom en weelde presenteert deze topwijn uit Toro zich nooit agressief, maar sappig, dicht, uitstekend gestructureerd en zijdezacht, met rijpe, voortreffelijke, grijpgrage tannines.
Vinificatie van de Vega Sicilia Pintia
De Tempranillo of Tinta de Toro druiven voor de Pintia groeien op arme, stenige bodems met een kiezel toplaag. De plaatsen bij de rivier hebben ook alluviale bodems met slib en klei. De druiven voor Pintia zijn ook afkomstig van wijngaarden met een ondergrond van kalksteen.
Na de oogst worden de druiven onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht, waar ze eerst koud worden gekneusd en vervolgens op traditionele wijze op de schillen worden vergist. Na de alcoholische gisting wordt de Pintia overgebracht in eiken vaten, 70% Frans, 25% Amerikaans en 5% Hongaars. Dit is ook de plaats waar de Vega Sicilia haar biologische zure transformatie ondergaat. In de lente van het volgende jaar worden de afzonderlijke loten eindelijk geproefd, geassembleerd en gebotteld om te rijpen. Hier kan de Pintia zich nog 3 jaar verfijnen.
Aanbevolen voedsel voor de Pintia van Vega Sicilia
De Pintia harmonieert bijzonder goed met geroosterde eend, krachtige wildgerechten met pikante bessensaus en fijne paddestoelenragout, sappig gestoofd rundvlees of lamsbout met kruiden.
Onderscheidingen voor de Pintia Toro DO
- Robert Parker: 93 punten voor 2013
- Guía Peñín: 93 punten voor 2013
- Decanter: 92 punten voor 2013
- Wine Enthusiast: 91 punten voor 2012
- Guía Peñín: 93 punten voor 2012
- Guía Repsol: 95 punten voor 2012
- Wine Spectator: 91 punten voor 2011
- Meer producten van Vega Sicilia
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Rode Wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Smaak: | Droge |
Wijnoogst: | 2017 |
Totale zuurgraad ca. in g/l: | 4,9 |
Restsuiker ca. in g/l: | 1,8 |
Land: | Spanje |
Regio: | Castilië en León (ES) |
Subregio: | Toro DO (ES) |
Gelegenheid: | Cadeau voor goede vrienden , Kerstmis , Winterwijn |
Gerijpt in: | Klein hout |
Druivensoort: | Tempranillo |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | D.O.Ca. Denominación de Origen Calificada |
Prijzen: | Robert Parker - The Wine Advocate - 93 Punkte , Decanter - 92 Punkte , Guía Peñín - 93 Punkte |
Bodems en lagen: | Kalk , Grind |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Amerikaanse eik , Franse eik |
Aroma: | geroosterd hout , Blackberry , Bosbodem , Leder |
Mondgevoel: | vlezig , krap |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | Oude wereld , klassiek |
Past goed bij: | Donker eten |
Wijnglas aanbeveling: | Bordeaux beker |
Aanbeveling: | Zeldzaamheid , Tip van de sommelier |
Flesdesign & uitrusting: | Bordeaux fles , klassiek |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 10 |
Alcohol in vol%: | 15,0 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Tempos Vega Sicilia - Finca Vega Sicilia - Ctra. N-122 Km 312.4 Padilla de Duero - 47359 Peñafiel - Valldolid - Spanien |