Poggio dei Gelsi Montefiascone DOP - Tenuta Est! Est!! Est!!!
Laatste flessen - bespaar 15 %!
Meer informatie over Poggio dei Gelsi Montefiascone DOP - Tenuta Est! Est!! Est!!!
De Poggio dei Gelsi Montefiascone uit de wijnstreek Lazio heeft een heldere lichtgele kleur in het glas. Het bouquet van deze witte wijn uit Lazio boeit met aroma's van grapefruit en citroen. Als we de aroma's verder volgen, komt daar limoen bij.
De Tenuta Est! Est!!! Est!!! Poggio dei Gelsi Montefiascone presenteert zich aan de wijnkenner als een heerlijk droge wijn. Deze witte wijn is nooit grof of streng, zoals je zou verwachten van een wijn van hoge kwaliteit. De textuur van deze evenwichtige witte wijn is heerlijk fris in de mond. Dankzij de evenwichtige fruitzuren flatteert de Poggio dei Gelsi Montefiascone het gehemelte met een fluweelzacht gevoel zonder dat het ontbreekt aan sappige levendigheid. De afdronk van deze jeugdige witte wijn uit de wijnstreek Lazio, meer bepaald uit Est! Est!!! Est!!! di Montefiascone DOC, verrukt uiteindelijk met een goede afdronk. De afdronk wordt ook begeleid door minerale tonen van de door grind gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van de Tenuta Est! Est!!! Est!!! Poggio dei Gelsi Montefiascone
De basis voor de evenwichtige Poggio dei Gelsi Montefiascone uit Italië zijn druiven van de rassen Malvasia Bianca en Trebbiano. De wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren groeien op kiezelgrond in Lazio. Na de oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt gebotteld.
Aanbevolen bijpassende wijn bij de Poggio dei Gelsi Montefiascone van Tenuta Est! Est!!! Est!!!
Deze Italiaanse wijn kan het best goed gekoeld worden gedronken bij 8 - 10°C. Het is de perfecte begeleider van spaghetti met yoghurt-muntpesto, wokgroenten met vis of gebakken forel met gember-peer.