♥ Momenteel 17 151 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!

Prosecco

(170)

Prosecco - populaire bubbels perfectie. 

Lees meer over Prosecco
Filters sluiten
van tot
Aanbiedingen  
Hooggewaardeerd  
24 h 🚀  
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Koop 6, bespaar 10%
Elevantum Prosecco Rosé Brut DOC 2020 - Valdo Elevantum Prosecco Rosé Brut DOC 2020 - Valdo
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
bio bio
Bio Prosecco DOC - Valdo Bio Prosecco DOC - Valdo
Mousserende wijn Prosecco Spumante Droge Italië Veneto (IT)
Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Mousserende wijn Prosecco Frizzante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Prosecco Spumante Rosé Brut DOC 2020 - Ponte Prosecco Spumante Rosé Brut DOC 2020 - Ponte
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT)
White Gold Prosecco Spumante DOC - Bottega White Gold Prosecco Spumante DOC - Bottega
Mousserende wijn Prosecco Spumante Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
bio bio
vegan vegan
Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin Prosecco Frizzante Bio DOC - Zonin
Mousserende wijn Prosecco Frizzante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Aanbieding
Gold Prosecco Spumante Brut DOC - Bottega Gold Prosecco Spumante Brut DOC - Bottega
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,375 l - Villa Sandi
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT)
il Fresco Rosé Millesimato Prosecco DOC 2021 - Villa Sandi il Fresco Rosé Millesimato Prosecco DOC 2021 - Villa Sandi
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Aanbieding
TIP!
3er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi 3er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
TIP!
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC - Villa Sandi
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC - Villa Sandi
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Aanbieding
Laatste flessen - bespaar 10 %!
Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega Pink Gold Prosecco Rosé DOC - Bottega
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT)
-
il Fresco Prosecco Spumante Brut DOC 0,2 l Piccolo - Villa Sandi
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT)
TIP!
MBM Prosecco Frizzante DOC - Biscardo MBM Prosecco Frizzante DOC - Biscardo
Mousserende wijn Prosecco Frizzante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Aanbieding
6er Vorteils-Weinpaket - Belstar Prosecco Brut DOC - Bisol 6er Vorteils-Weinpaket - Belstar Prosecco Brut DOC - Bisol
Canti Prosecco Frizzante DOC - Canti Family Canti Prosecco Frizzante DOC - Canti Family
Mousserende wijn Prosecco Frizzante Demi-sec - Medium Dry - Abboccato - Semi-Seco Italië Veneto (IT)
La Rivetta Cartizze Prosecco Superiore DOCG - Villa Sandi La Rivetta Cartizze Prosecco Superiore DOCG - Villa Sandi
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT)
Argeo Prosecco - Ruggeri Argeo Prosecco - Ruggeri
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Prosecco frizzante DOP - Casa Defra Prosecco frizzante DOP - Casa Defra
Mousserende wijn Prosecco Frizzante Extra dry Italië Veneto (IT)
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Prosecco Spumante Brut DOC 1,5 l Magnum - Zonin
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Prosecco Superiore Valdobbiadene Spumante Extra Dry DOCG - Villa Sandi Prosecco Superiore Valdobbiadene Spumante Extra Dry DOCG - Villa Sandi
Mousserende wijn Prosecco Spumante Extra dry Italië Veneto (IT)
Aanbieding
TIP!
6er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
6er Vorteils-Weinpaket - Prosecco Frizzante DOC - Villa Sandi
Motivo Prosecco Brut DOC 2021 - Borgo Molino Motivo Prosecco Brut DOC 2021 - Borgo Molino
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Prosecco DOC (IT)
Aanbieding
Cartizze Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Ruggeri Cartizze Brut Valdobbiadene Prosecco Superiore DOCG - Ruggeri
Mousserende wijn Prosecco Spumante brut - bruto Italië Veneto (IT) Conegliano Valdobbiadene Prosecco DOCG (IT)
1 van 7

Prosecco is afkomstig uit een van de meest pittoreske regio's van Italië, waar de Alpen samensmelten met de zachtheid van het mediterrane landschap. Zo combineert Prosecco een reeds zuidelijk temperament met fruitnoten, omdat die typisch zijn voor meer noordelijke tuinen. Samen met een matig alcoholgehalte, dat meestal tussen tien en elf volumeprocent ligt, resulteert dit in een lichte Italiaanse mousserende of parelwijn die harmonieus in elke ronde past.

Wat is Prosecco?

Oorspronkelijk is Prosecco de naam van een druivensoort die uitsluitend werd geteeld in een beperkt teeltgebied in de noordoostelijke Italiaanse provincie Treviso. Deze Prosecco-druif werd al in de tijd van het Romeinse Rijk gewaardeerd vanwege zijn pittige, fruitige temperament. Sinds 2010 is Prosecco een oorsprongsbenaming, die verwijst naar bijna 18.000 hectare aan wijngaarden in Veneto en in het naburige Friuli-Venezia Giulia. Vandaag de dag heet de druivensoort Glera. Het volgende is van toepassing: Elke Prosecco-mousserende wijn, mousserende wijn of stille wijn is een kwaliteitswijn die de DOC (Denominazione di origine controllata), de nog hogere DOCG (Denominazione di Origine Controllata e Garantita) of de nieuwe DOP (Denominazione d'Origine Protetta) draagt. 

Eén druivensoort staat in de voorhoede van de productie

De Glera-druif is vrij zuur. Daarom ontwikkelt het fruitige aroma's, die vaak doen denken aan appels en peren, of aan zacht fruit en citrusvruchten. Om deze primaire aroma's te benadrukken, vindt de oogst meestal in een zo vroeg mogelijk stadium plaats. Bovendien is het oogsten met de hand wijdverbreid onder Prosecco-wijnboeren, omdat de wijnstokken vaak op steile hellingen staan waar het gebruik van machines niet mogelijk is. Dit resulteert ook in een hogere opbrengst met een betere kwaliteit.  

Voor de productie van Prosecco worden voornamelijk single-varietal Glera druiven gebruikt. Om de aroma's af te ronden mogen echter andere rassen worden toegevoegd tot maximaal 15 procent. Deze druiven moeten echter wel typische vertegenwoordigers van de regio zijn, zoals Bianchetta, de wat langere Glera lunga, Perera of Verdiso.

 

Wat is het verschil tussen mousserende wijn en Prosecco?

In hoogwaardige Prosecco wordt het koolzuur gecreëerd door gisting in de tank of op de fles. Hier wordt onderscheid gemaakt tussen mousserende wijn Prosecco Frizzante en mousserende wijn Prosecco Spumante. In het geval van Frizzante zorgt het koolzuur voor een lagere druk dan bij mousserende wijn en mousserende wijn. Het bereikt minder dan drie bar. Eenvoudige vertegenwoordigers kunnen ook worden gemaakt om te schitteren via gecontroleerde koel- en drukprocessen. Bovendien is het in het geval van frizzante vaak mogelijk om de flessen te sluiten met een schroefdop. Spumante daarentegen heeft een koolzuurdruk van drie bar of meer en is dus een Italiaanse mousserende wijn. Het kan echter alleen Prosecco-mousserende wijn worden genoemd als het koolzuur is geproduceerd door een tweede gisting. In Italië is er overigens ook een Prosecco als stille wijn, die echter zelden zijn weg over de Alpen vindt.

 

Prosecco Spumante 

Prosecco Spumante is een mousserende wijn die zijn eigen koolzuur produceert door gisting op fles of in een tank. Het hoge kooldioxidegehalte is perfect voor een elegant perlage dat lang in het glas kan blijven zitten. Een klassiek kenmerk van de Spumante is de agraffe, het draadhandvat dat de kurk op zijn plaats houdt tegen de hoge druk van 3 bar of meer.

  • Perlage: fijn en langdurig
  • Alcohol: min. 11,0 % vol.
  • Zuurgraad: min. 4,5 g/l
  • Belasting DE:1,02 € per 0,75l
  • Druk ca:van 3 -5 bar

 

Prosecco Frizzante 

Prosecco Frizzante is een mousserende wijn waaraan het relatief lage koolzuur wordt toegevoegd door middel van kunstmatige druk en koeling. Na opening verliest de Frizzante snel zijn perlage en verandert in een muffe mousserende wijn. Hij moet dus snel worden geconsumeerd. De kunstmatige druk van slechts 1 -2,5 bar maakt het mogelijk om de kurk alleen met een spago (koord) vast te houden. Als alternatief worden ook kroonkurken of schroefdoppen gebruikt.

  • Perlage: kortstondig
  • Alcohol: min. 10,5 % Vol.
  • Zuurgraad: min. 4,5 g/l
  • Belasting DE: 1,02€ per 0,75l / geen, indien onder 3 bar en gesloten zonder kurk met houdapparaat
  • Druk ca.: 1-2,5 bar

 

De belangrijkste vragen & antwoorden voor het perfecte genot

U heeft besloten om Prosecco te kopen in onze winkel, dan helpen wij u graag met een paar tips voor een optimaal Prosecco-plezier. Hier zijn de belangrijkste vragen en antwoorden.

Hoe sla je Prosecco op?

Prosecco voelt het beste als het rechtopstaand wordt bewaard op een koele en donkere plaats bij een constante temperatuur. 

Wat is de houdbaarheid van Prosecco?

Mousserende en schuimende wijnen worden over het algemeen niet voor lange bewaring gemaakt. Dit geldt zelfs voor de fijne Champagne en vooral voor de sprankelende en speelse Prosecco. Het wil vers genoten worden. Onder goede bewaarcondities zijn de flessen echter meestal één tot twee jaar houdbaar. Een zeer hoogwaardige Prosecco-mousserende wijn of Spumante kan tot drie jaar of iets langer worden bewaard.

Hoe lang duurt het om Prosecco te openen?

Aangezien Prosecco Frizzante van nature al minder onder druk staat dan een mousserende wijn of mousserende wijn, moeten deze flessen direct na opening worden geleegd. Reeds twee of drie uur later zal het discrete borrelen aanzienlijk verminderen. Een Prosecco Spumante behoudt zijn structuur iets langer. Een opslag tot de volgende dag is hier mogelijk met een speciale sluiting in de koelkast.

Bij welke temperatuur is Prosecco dronken?

De ideale drinktemperatuur ligt tussen zes graden voor een Prosecco brut en negen graden voor halfdroge Prosecco. Als een ongekoelde fles snel op drinktemperatuur moet worden gebracht, wordt de zogenaamde frappering-methode aanbevolen. De fles wordt in een met ijsblokjes gevulde champagnekoeler geplaatst. Nu worden koud water en zout toegevoegd. Na ongeveer 20 minuten moet zelfs een Prosecco van de keukenplank klaar zijn om in het champagneglas te worden gegoten. 

Drinkaanbeveling - Wanneer Prosecco drinken?

In de regio van herkomst is er een eenvoudig antwoord op deze vraag: altijd! Daar is Prosecco-mousserende wijn een alledaagse drank voor elke gelegenheid, net als Prosecco-mousserende wijn. Prosecco speelt natuurlijk een uitstekende rol als aperitief, maar kan ook worden geserveerd met voorgerechten en lichte hoofdgerechten. Dankzij het verfrissende, fruitige karakter is het ook een welkome aanvulling op elke sociale bijeenkomst.

Voedseladvies - Wat gaat er goed met Prosecco?

Witvis als voorgerecht en als hoofdgerecht harmonieert met Prosecco in bijna alle bereidingswijzen. Daarnaast wordt de Prosecco-mousserende wijn vaak geserveerd met Caprese, de beroemde salade van tomaten met mozzarella en basilicum, evenals tal van andere zomerse specialiteiten uit Bella Italia.

Tip: Prosecco is een uitstekende metgezel voor vele pasta en risotto gerechten.

 

Bestel Prosecco en beleef Vinello

U kunt Prosecco kopen in onze wijnwinkel tegen een redelijke prijs en in een grote selectie. U krijgt niet alleen een stukje Dolce Vita thuis, maar profiteert ook van alle voordelen van Vinello. U kunt kiezen uit ongeveer 14 betalingsopties en vanaf de eerste bestelling een keuze maken voor een aankoop op rekening. Daarnaast zorgt de Google Buyer Protection voor veilig winkelen bij Vinello. Als u ooit online een Prosecco koopt die niet aan uw verwachtingen voldoet, heeft u 30 dagen recht van teruggave en een uitgebreide kurkwaarborg. Zo kunt u uw favoriete Prosecco uit ons uitgebreide assortiment volledig risicoloos kopen en vertrouwen op een snelle en betrouwbare levering.

Wissenswertes zu Prosecco
Ist Prosecco und Sekt das gleiche?
Nein. Prosecco und Sekt unterscheiden sich in vielen Punkten, wie Rebsorte, Herstellung, Geschmack und Blubberbläschen-Konzentration. Neben den grundsätzlichen Richtlinien, unterscheiden sich die Beiden mehr durch das Verfahren in der Herstellung. Der frische und leichte Prosecco entsteht mithilfe der Charmat Methode, der Gärung in mehreren Edelstahltanks. Hochwertiger Sekt hingegen durchläuft meist dieselbe Herstellung wie Champagner. Die Méthode Traditionelle, bei der die zweite Gärung in der Flasche stattfindet.
Was versteht man unter Prosecco?
Prosecco ist der wohl bekannteste Schaumwein bzw. Perlwein Italiens. Er stammt aus demFriaul und Veneto, der Nordosten des Landes. Der Grundwein wird zum Großteil aus der Rebsorte Glera gewonnen. Nach mehreren Gärungen und der Zugabe von Hefe, Zucker und der abschließenden Dosage entsteht ein fruchtig-leichter Prosecco mit leichter Perlage.
Was ist guter Prosecco?
Guten Prosecco erkennt man in erster Linie daran, dass er mit dem DOCG Status ausgezeichnet ist. Dies garantiert, dass der Prosecco nach den offiziellen Richtlinien vinifiziert wurde. Die ursprüngliche Heimat des italienischen Perlweins ist Conegliano Valdobbiadene, wo bis heute Prosecco nach traditioneller Art hergestellt wird. Trägt der Prosecco diese Angabe auf dem Etikett, kann man getrost zugreifen.
Was ist Prosecco brut?
Brut ist die französische Bezeichnung für Schaumweine mit geringer Restsüße und herbem Abgang. Somit entspricht brut dem deutschen trocken. Schaumweine mit noch weniger Restsüße gelten als extra brut.
Wie wird Prosecco hergestellt?
Sobald die spät reifenden Glera-Trauben ihre Vollendung im Weinberg erreicht haben, gelangt die Ernte in den Weinkeller, wo sie gesäubert, gepresst und gemaischt wird. Der entstehende Saft fließt sodann in den ersten Tank für die erste Gärung. Heraus kommt der Grundwein, fruchtig, aromatisch und gering in Alkohol. Im zweiten geschlossenen Tank werden dem Stillwein Zucker und Hefe zugegeben. Damit wird die zweite Gärung gestartet und es bilden sich die beliebten Bläschen. Diese dauert, je nach Qualität des fertigen Prosecco, 3 bis 12 Monate. Bevor der perlige Wein in den dritten Tank übergeht, wird der zweite Tank gekühlt und die Gärung gestoppt. Alles, was nicht in den Prosecco soll, wie zum Beispiel Hefereste, wird nun gefiltert. Im dritten Tank wird die Dosage hinzugefügt. Diese entscheidet über die Süße des Prosecco. Schlussendlich geht es an die Abfüllung in Flaschen unter starkem Druck. Denn die Perlage soll ins Glas kommen und nicht bei der Herstellung entweichen.
Wie lagert man Prosecco?
Prosecco fühlt sich am wohlsten, wenn er aufrecht stehend an einem kühlen und dunklen Ort bei möglichst gleichbleibender Temperatur gelagert wird.
Wie lange ist Prosecco haltbar?
Perlende und schäumende Weine sind grundsätzlich nicht für eine lange Lagerung gemacht. Das gilt selbst für edlen Champagner und ganz besonders für den spritzig-verspielten Prosecco. Er will frisch genossen werden. Bei guten Bedingungen im Lager sind die Flaschen in der Regel dennoch ein bis zwei Jahre haltbar. Ein sehr hochwertiger Prosecco Sekt oder Spumante kann bis zu drei Jahren oder etwas länger lagerbar sein.
Wie lange hält geöffneter Prosecco?
Da Prosecco Frizzante schon von Hause aus weniger Druck als ein Schaumwein oder Sekt mitbringt, empfiehlt sich, diese Flaschen unmittelbar nach dem Öffnen zu leeren. Schon zwei, drei Stunden danach wird das dezente Perlen deutlich nachlassen. Ein Prosecco Spumante hält seine Struktur etwas länger. Eine Aufbewahrung bis zum nächsten Tag ist hier mit einem speziellem Vrschluss im Kühlschrank möglich.
Welchen Alkoholgehalt hat Prosecco?
Der Alkoholgehalt eines Prosecco Frizzante liegt bei mindestens 10,5 % Vol. Ein Proseccos Spumante besitzt hingegen mindestens 11,0 % Vol.
Bei welcher Temperatur wird Prosecco getrunken?
Die ideale Trink-Temperatur liegt zwischen sechs Grad für einen Prosecco brut und neun Grad für halbtrockenen Prosecco. Soll eine nicht gekühlte Flasche schnell auf Trink-Temperatur gebracht werden, empfiehlt sich die Methode des Frappierens. Dabei wird die Flasche in einen mit Eiswürfel gefüllten Sektkühler gestellt. Nun kommen kaltes Wasser sowie Salz hinzu. Nach etwa 20 Minuten ist selbst ein Prosecco aus dem Regal bereit, ins Sektglas gegossen zu werden.
Trinkempfehlung - wann trinkt man Prosecco?
Es gibt eine einfache Antwort auf diese Frage: immer! Dort ist Perlwein Prosecco ebenso wie Sekt Prosecco ein Getränk für jede Gelegenheit. Eine tragende Rolle spielt Prosecco natürlich als Aperitif, kann aber auch zu Vorspeisen und leichten Gerichten gereicht werden. Dank seines erfrischend-fruchtigen Charakters ist er darüber hinaus gerne bei jeder geselligen Runde dabei.
Welche Speise passt zu Prosecco?
Weißer Fisch als Vorspeise wie als Hauptgericht harmoniert in fast allen Arten der Zubereitung mit Prosecco. Darüber hinaus wird Prosecco Perlwein gerne zu Caprese sowie zahlreichen anderen sommerlichen Spezialitäten aus Bella Italia gereicht. Tipp: Prosecco ist ein super Begleiter für viele Pasta und Risotto.
UP UP
UP