Filters sluiten
van tot
 
Geen resultaten gevonden voor de filter!
Vintners Blend Zinfandel 2017 - Ravenswood Vintners Blend Zinfandel 2017 - Ravenswood
Rode Wijn Droge VS Californië (US)
70011-US-RW-BL-062-10
0.75 l ( 16,65€ * / 1 l)
Lodi Old Vine Zinfandel 2018 - Ravenswood Lodi Old Vine Zinfandel 2018 - Ravenswood
Rode Wijn Droge VS Californië (US)
70011-US-RW-BL-063-10
0.75 l ( 23,79€ * / 1 l)
NIEUW
Vintners Blend Cabernet Sauvignon 2018 - Ravenswood Vintners Blend Cabernet Sauvignon 2018 - Ravenswood
Rode Wijn Droge VS Californië (US)
70011-US-RW-CS-0299-18

Ravenswood

No Wimpy Wines - Ravenswood

De Californiër Joel Peterson wil al lang een wijn maken die zich kan meten met de beste Europese wijnen. Al met zijn eerste "Dry Creek Zin" (oogstjaar 1976) werd zijn droom werkelijkheid. Meteen al behaalde deze wijn de eerste plaats op de beroemde San Francisco Tasting. Een ware Ravenswood cultus volgde, maar de wijnmakerij bleef de kleine boetiek wijnmakerij met de typische, mystieke raven-cirkel logo tot het einde van de jaren 1980.

Tot op de dag van vandaag zet Ravenswood de standaard voor complexe, evenwichtige wijnen gericht op druivensoort en terroir expressie - zonder enige toevoeging. Joel Peterson legt uit: "In de jaren zestig en zeventig werden de Europese wijnen die ik het meest bewonderde, gemaakt volgens tamelijk eenvoudige methoden zonder veel invloed van technologie. Dat was zelfs in die tijd ongebruikelijk. Maar ik vroeg me af waarom we deze Oude Wereld methoden niet ook konden gebruiken Sindsdien werkt Ravenswood met (voor sommigen) archaïsche wijnbereidingsmethoden.

Teldeschi Zinfandel

De typisch Californische druivensoort Zinfandel en Ravenswood horen onafscheidelijk bij elkaar. Dit is vooral te danken aan Joel Peterson's voorkeur voor wijnen van oude wijnstokken die slechts lage, maar geconcentreerde opbrengsten opleveren. Omdat de druiven van perceel tot perceel verschillen en dus wijnen met een heel verschillend karakter opleveren, creëerde Peterson de beroemde Single Vineyard Series met grandioze kwaliteiten, zoals de Teldeschi Zinfandel

Wijnen van verschillende wijngaarden uit dezelfde streek, vakkundig samengesteld, gaven aanleiding tot de reeks County Wines, terwijl de Vintner's Blends, wijnen van hun eigen wijngaarden gecombineerd met die van anderen, aanleiding gaven tot de Ravenswood kwaliteit.

Verdere informatie over Ravenswood

Adres
Bedrijfsnamen:Ravenswood Winery
Straat:18701 Gehricke Road
Stad:CA 95476 Sonoma
Land:USA
Regio:Californië
Continent:Amerika
Contact & Web
Website:https://www.ravenswoodwinery.com/
E-Mail:customerservice@ravenswoodwinery.com
Facebook:https://www.facebook.com/RavenswoodTastingRoom
Telefoon:+1 (707) 933-2332
UP UP
UP