Meer informatie over Ravera Barolo DOCG - G.D. Vajra
De krachtige Ravera Barolo uit de pen van G.D. Vajra glinstert in het glas met een dichte robijnrode kleur. Met een kleine draai onthult het rode wijnglas een charmante granaatrode kleur aan de randen. Na de eerste ronddraai onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die zichtbaar is in de glas-in-loodramen aan de rand van het glas. In het glas presenteert deze rode wijn van G.D. Vajra aroma's van zwarte bessengelei, zure kersen, frambozen en bramen, aangevuld met andere fruitige nuances. Deze Italiaanse wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met uitzonderlijk weinig restsuiker. Zoals je zou verwachten van een wijn uit het segment van de icoonwijnen, verrukt deze Italiaanse wijn ondanks zijn droogheid natuurlijk met de fijnste balans. Voor een uitstekende smaak is niet noodzakelijk veel suiker nodig. Deze vlezige rode wijn heeft een volle body en veel lagen in de mond. De afdronk van deze zeer rijpe rode wijn uit de wijnstreek Piemonte is een genot met een mooie afdronk.
Wijnbereiding van Ravera Barolo door G.D. Vajra
De basis voor de krachtige Ravera Barolo uit Piemonte wordt gevormd door druiven van de Nebbiolo druif. Ravera Barolo is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Na de druivenoogst worden de druiven snel naar het pershuis gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in grote eikenhouten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de krachtige Ravera Barolo enkele maanden in Franse eiken vaten.
Wijnadvies bij de Ravera Barolo van G.D. Vajra
Deze Italiaanse wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij is perfect als begeleider van gevulde paprika's, lamsragout met kikkererwten en gedroogde vijgen of couscous met groenten en runderrollade.