- Dieser topprämierte Spumante harmoniert hervorragend mit Kokos-Limetten-Fischcurry oder Spargelsalat mit Quinoa
- Der Ausbau im Edelstahltank, großen Holz und Flaschengärung macht diesen italienischen Spumante besonders frisch und geradlinig
- Dieser italienische Spumante eignet sich ausgezeichnet als Begleiter zu einer Vielzahl von Gerichten & Anlässen
Meer informatie over Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante - Eugenio Collavini
In het glas onthult de Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante van Eugenio Collavini een schitterende, glinsterende lichtgele kleur. De belletjes van deze mousserende wijn glinsteren in het glas en zijn heel fijn en extreem consistent. In het midden verandert de toon in een expressieve kleur. Na de eerste ronddraai wordt deze mousserende wijn gekenmerkt door een buitengewone lichtheid die hem levendig laat dansen in het glas. De neus van deze mousserende wijn uit de appellation Friuli-Venezia Giulia wordt gekenmerkt door nuances van allerlei soorten rode en zwarte bessen, aangevuld met kruidige tonen. De Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante van Eugenio Collavini is precies goed voor alle wijnliefhebbers die van droog houden. Hij is echter nooit streng of broos, zoals je natuurlijk van een wijn zou verwachten. De afdronk van deze mousserende wijn uit de wijnstreek Friuli-Venezia Giulia verrukt met een opmerkelijke finish.
Wijnbereiding van de Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante van Eugenio Collavini
De basis voor de elegante Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante uit Friuli-Venezia Giulia zijn druiven van de Ribolla Gialla druivensoort. Na de druivenoogst worden de druiven snel naar het pershuis gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig geperst. Daarna volgt de gisting van de basiswijnen. Nadat de Spumante is geblend, wordt hij gerijpt volgens de klassieke methode van gisting op fles. De Eugenio Collavini Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante rijpt vervolgens enkele maanden in de fles voordat hij wordt gedegorgeerd.
Aanbevolen bijpassende wijn bij de Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante van Eugenio Collavini
Deze mousserende wijn uit Italië kan het best goed gekoeld worden gedronken bij 8 - 10°C. Hij is perfect als begeleider van omelet met zalm en venkel, fruitige witlofsalade of wokgroenten met vis.
Awards voor de Ribolla Gialla Brut Millesimato Spumante van Eugenio Collavini
Naast een prijs-kwaliteitverhouding heeft deze Eugenio Collavini wijn ook awards en topwaarderingen boven de 90 punten ontvangen. In detail, deze zijn voor de 2016 vintage
- James Suckling - 91 punten
- Meer producten van Eugenio Collavini