Koop 24, bespaar 8%!
Diese Aktion läuft bis zum 31.12.2030 23:59.
Vandaag verzendklaar, Levertijd ca.2-4 werkdagen
Meer informatie over Riesling Sekt extra dry - Allendorf
Met de Allendorf Riesling Sekt extra droog wordt een eersteklas mousserende wijn in het glas geschonken. Hij heeft een heerlijk heldere, goudgele kleur. De bubbels van deze mousserende wijn schitteren consistent en delicaat in het glas. In de neus presenteert deze Allendorf mousserende wijn allerlei bramen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, komen daar nog andere aroma's bij, zoals zoethout en vanille.
De Allendorf Riesling mousserende wijn extra droog maakt indruk met zijn sappige, fruitige smaak. Hij is gebotteld met een royaal restsuikergehalte van 18 gram. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus weet deze Duitse wijn ondanks zijn weelderigheid te bekoren met de fijnste balans. De Riesling mousserende wijn extra droog kan met recht omschreven worden als bijzonder fruitig en fluweelzacht, omdat hij gevinifieerd is met een heerlijk zoet smaakprofiel. Op de tong wordt deze evenwichtige mousserende wijn gekenmerkt door een ongelooflijk lichte textuur. Dankzij de evenwichtige fruitzuren vleit de Riesling mousserende wijn extra droog het gehemelte met een zachte sensatie zonder dat het ontbreekt aan sappige levendigheid. De finale van deze mousserende wijn uit de wijnstreek Rheingau is uiteindelijk overtuigend met een mooie afdronk. De afdronk wordt ook begeleid door minerale tonen van de door löss en klei gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van Allendorf Riesling Sekt extra dry
Deze evenwichtige mousserende wijn uit Duitsland is gemaakt van de rieslingdruif. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in de Rheingau. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in leem- en lössbodems. Na de druivenoogst worden de druiven meteen naar de pers gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting van de basiswijnen.
Aanbeveling voor de Riesling Sekt extra droog van Allendorf
Deze mousserende wijn uit Duitsland komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 5 - 7°C als begeleider van omelet met zalm en venkel, kokos-limoen viscurry of aspergesalade met quinoa.