Meer informatie over Rivaner trocken - Seebrich
In het glas onthult de Rivaner van Seebrich een schitterende, glinsterende lichtgele kleur. Het bouquet van deze witte wijn uit Rheinhessen is verrukkelijk met nuances van rijpe appel, passievrucht, peer en vlierbes. Het fruitige karakter is wat deze wijn zo bijzonder maakt.
Deze Duitse wijn maakt indruk met zijn eenvoudige, droge smaak. Hij is gebotteld met 7 gram restsuiker. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en daarom verrukt deze Duitse wijn natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor een uitstekende smaak is niet per se suiker nodig. Op de tong wordt deze lichtvoetige witte wijn gekenmerkt door een ongelooflijk lichte textuur. Dankzij de levendige fruitzuren is de Rivaner indrukwekkend fris en levendig in de mond. Op de afdronk verrast deze wijn uit de wijnstreek Rheinhessen uiteindelijk met zijn mooie lengte. Er zijn opnieuw hints van rijpe appel en vlierbes.
Wijnbereiding van de Seebrich Rivaner
Deze witte wijn is duidelijk gericht op één druivensoort, namelijk Müller-Thurgau. Alleen eersteklas druiven werden geoogst voor deze uitzonderlijk elegante single-varietal wijn van Seebrich. Na de handmatige oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij getransporteerd. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de gisting laat men de Rivaner nog enkele maanden verder harmoniseren op de fijne droesem.
Aanbevelingen voor het eten van de Rivaner van Seebrich
Deze Duitse wijn kan het best goed gekoeld worden gedronken op 8 - 10°C. Het is de perfecte begeleider van gebakken forel met gemberpeer, fruitige witlofsalade of groentesalade met rode biet.