De druiven voor de krachtige Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis DOC van Cantina di Santadi zijn afkomstig van de wijngaarden nabij de mediterrane kust van de Sulcis regio in het zuidwesten van Sardinië. Deze topwijn maakt indruk in het glas met zijn intense, bijna ondoorzichtige robijnrode kleur. In de neus ontvouwt de Rocca Rubia intense aroma's van lokale mirte, bosbes, braambes, leer, vanille en zoethout. De volle Rocca Rubia van Santadi is fluweelzacht en vol in de mond met lang aanhoudende aroma's en een geweldige structuur. Teelt en vinificatie van de Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis DOC van Cantina di Santadi Deze wijn is gemaakt van 100% Carignano. De wijnstokken worden in de streek Sulcis in het zuidwesten van Sardinië als kleine boompjes geteeld in de oude stijl van de Latijnse wijnstok. De druiven voor deze krachtige wijn, rijk aan tannines, gedijen goed op de zanderige, lemige, arme bodems. Na de oogst en het losmaken van de stengels blijven de druiven ongeveer 14 dagen in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Ondertussen wordt de most herhaaldelijk omgeroerd, zodat de edele tannines, die bijzonder rijk zijn aan de Carignano die in kleine bomen wordt geteeld, in de most worden overgebracht. Na de gisting wordt Rocca Rubia overgebracht in nieuwe en twee jaar oude Franse barrique vaten, waar hij 10 tot 12 maanden rijpt. Een paar maanden in de fles helpen de wijn zijn rijke bouquet te ontwikkelen. Aanbevolen voedsel voor de Rocca Rubia by Santadi Serveer deze briljante rode wijn uit Sardinië bij rood vlees, wild zwijn, speenvarken en goed gerijpte Sardijnse schapenkaas. Recensies voor de Rocca Rubia van Santadi Italië's top recensent Gambero Rosso heeft de Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis van Cantina di Santadi al meerdere malen bekroond met 2 glazen, de Wine Advocate Robert Parker gaf hem 91 punten.
91
Punkte
Robert Parker
2
Gläser
Gambero Rosso
Blackberry, Zoethout en Leder
  • Dieser Rotwein aus besten Trauben ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Spinatgratin mit Mandeln oder geschmorten Hähnchen in Rotwein
  • Seine Herkunft von Sardinien macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
  • Dieser italienische Rotwein eignet sich hervorragend als stimmiges Geschenk für gute Freunde oder als Kundengeschenk

Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis DOC 1,5 l Magnum - Cantina di Santadi

Jahrgang

Hebt u vragen bij het product?
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Mindestbestellmenge wurde unterschritten, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
18

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

1.5 Liter ( 27,39€ * / 1 Liter)
70125-IT-RW-CN-001-14

Levertijd ca. 3-5 werkdagen

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis DOC 1,5 l Magnum - Cantina di Santadi
41,09  €
1.5 l ( 27,39€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De druiven voor de krachtige Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis DOC van Cantina di Santadi zijn afkomstig van de wijngaarden nabij de mediterrane kust van de Sulcis regio in het zuidwesten van Sardinië. Deze topwijn maakt indruk in het glas met zijn intense, bijna ondoorzichtige robijnrode kleur. In de neus ontvouwt de Rocca Rubia intense aroma's van lokale mirte, bosbes, braambes, leer, vanille en zoethout.

De volle Rocca Rubia van Santadi is fluweelzacht en vol in de mond met lang aanhoudende aroma's en een geweldige structuur.

Teelt en vinificatie van de Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis DOC van Cantina di Santadi

Deze wijn is gemaakt van 100% Carignano. De wijnstokken worden in de streek Sulcis in het zuidwesten van Sardinië als kleine boompjes geteeld in de oude stijl van de Latijnse wijnstok. De druiven voor deze krachtige wijn, rijk aan tannines, gedijen goed op de zanderige, lemige, arme bodems. Na de oogst en het losmaken van de stengels blijven de druiven ongeveer 14 dagen in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur. Ondertussen wordt de most herhaaldelijk omgeroerd, zodat de edele tannines, die bijzonder rijk zijn aan de Carignano die in kleine bomen wordt geteeld, in de most worden overgebracht. Na de gisting wordt Rocca Rubia overgebracht in nieuwe en twee jaar oude Franse barrique vaten, waar hij 10 tot 12 maanden rijpt. Een paar maanden in de fles helpen de wijn zijn rijke bouquet te ontwikkelen.

Aanbevolen voedsel voor de Rocca Rubia by Santadi

Serveer deze briljante rode wijn uit Sardinië bij rood vlees, wild zwijn, speenvarken en goed gerijpte Sardijnse schapenkaas.

Recensies voor de Rocca Rubia van Santadi

Italië's top recensent Gambero Rosso heeft de Rocca Rubia Riserva Carignano del Sulcis van Cantina di Santadi al meerdere malen bekroond met 2 glazen, de Wine Advocate Robert Parker gaf hem 91 punten.

PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Rode Wijn
Wijn kleur: Rood
Smaak: Droge
Totale zuurgraad ca. in g/l: 4,9
Restsuiker ca. in g/l: 0,2
Land: Italië
Regio: Sardinië (IT)
Gelegenheid: Dankzegging , Cadeau voor goede vrienden , Herfstwijn , Open haard 's avonds , Verras kenners , Klantgeschenk , Pasen , Romantisch diner , Kerstmis
Gerijpt in: Klein hout
Druivensoort: Carignan
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: Riserva , DOC Denominazione di origine controllata
Prijzen: Robert Parker - The Wine Advocate - 91 Punkte , Gambero Rosso - 2 Gläser
Bodems en lagen: Zand , Klei , Leem , Mergel
Oogst: Handmatig plukken
Vinificatie details: Franse eik
Rijping in maanden: 12
Aroma: Blackberry , Zoethout , Leder
Mondgevoel: krap
Finale: lang
Optimale serveertemperatuur in C °: 15 - 18
Stijl: Oude wereld , Warm klimaat groeiende gebied , klassiek , modern
Past goed bij: Donker eten , Lichte en hartige gerechten , Pittige en hartige gerechten
Wijnglas aanbeveling: Bordeaux beker
Flesdesign & uitrusting: Bordeaux fles , klassiek , artistiek
Inhoud in L.: 1,5 Magnum
Sluiting: Kurk
Houdbaarheid in jaren van vintage: 15
Alcohol in vol%: 14,0
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: Cantina Santadi - Via Cagliari 78 - 09010 Santadi (CA) - Italien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP