Rosso Ca del Merlo IGP - Giuseppe Quintarelli
Meer informatie over Rosso Ca del Merlo IGP - Giuseppe Quintarelli
De Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo is een eersteklas rode wijn in een glas. Hij heeft een prachtig dichte, robijnrode kleur. Deze Italiaanse rode wijn heeft ook een granaatrode kleur aan de rand. Wanneer het glas wordt rondgedraaid, onthult deze rode wijn een hoge dichtheid en volheid, die te zien is in de glas-in-loodramen aan de rand van het glas. De eerste neus van de Rosso Ca del Merlo onthult nuances van zure kersen en granaatappel. De fruitige delen van het bouquet worden vergezeld door zwarte kersen.
De Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo presenteert zich aan de kenner heerlijk droog. Deze rode wijn is nooit grof of streng, zoals je zou verwachten van een iconisch wijnsegment. De textuur van deze krachtige rode wijn is heerlijk dicht in de mond. Op de afdronk maakt deze zeer bewaarbare wijn uit de wijnstreek Veneto eindelijk indruk met zijn uitzonderlijke lengte. Er zijn opnieuw hints van zure kersen en granaatappel.
Wijnbereiding van de Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo
De basis voor de krachtige Rosso Ca del Merlo uit Italië zijn druiven van de druivenrassen Sangiovese, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Corvina, Croatina, Nebbiolo en Rondinella. De Rosso Ca del Merlo is door en door een wijn uit de Oude Wereld, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Na de oogst worden de druiven snel naar het pershuis getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt gebotteld.
Aanbevelingen voor Giuseppe Quintarelli Rosso Ca del Merlo
Deze Italiaanse rode wijn wordt het best gedronken bij een temperatuur van 15 - 18°C. Het is de perfecte begeleider van ossobuco, eendenborst met peultjes of gebraden kalfslever met appels, uien en een saus van balsamicoazijn
.- Meer producten van Giuseppe Quintarelli