Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
Meer informatie over Rosso del Bepi Veneto IGT - Giuseppe Quintarelli
De op vat gerijpte Rosso del Bepi Veneto uit de wijnstreek Veneto presenteert zich in een dichte paarsrode kleur in het glas. Na de eerste ronddraai onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in glas-in-loodramen aan de rand van het glas. De eerste neus van de Rosso del Bepi Veneto is vleiend met nuances van zure kersen en vijgen. De fruitige componenten van het bouquet worden vergezeld door tonen van vatrijping zoals kruidnagel en witte peper.
De Giuseppe Quintarelli Rosso del Bepi Veneto bekoort met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus, ondanks zijn droogheid, verrukt deze Italiaan natuurlijk met de fijnste balans. Voor een uitstekende smaak is niet per se veel restsuiker nodig. De textuur van deze krachtige rode wijn is heerlijk dicht in de mond. De afdronk van deze zeer rijpe rode wijn uit de wijnstreek Veneto, meer bepaald van Rosso del Veneto IGT, is indrukwekkend met een opmerkelijke afdronk.
Wijnbereiding van de Rosso del Bepi Veneto door Giuseppe Quintarelli
De basis voor de krachtige Rosso del Bepi Veneto uit Veneto zijn druiven van de druivensoorten Sangiovese, Cabernet Sauvignon, Corvina, Corvinone, Croatina, Nebbiolo en Rondinella. De Rosso del Bepi Veneto wordt ook duidelijk bepaald door klimatologische en stilistische factoren Rosso del Veneto IGT. Deze Italiaanse wijn kan letterlijk omschreven worden als een wijn van de Oude Wereld, die zich op een uitzonderlijk indrukwekkende manier presenteert. Na de oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Zodra de gisting is voltooid, rijpt de krachtige Rosso del Bepi Veneto enkele maanden in Slavonische eiken vaten.
Aanbeveling voor de Rosso del Bepi Veneto van Giuseppe Quintarelli
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C met boeuf bourguignon, lamsragout met kikkererwten en gedroogde vijgen of ganzenborst met gemberrode kool en marjolein.
Awards voor de Rosso del Bepi Veneto van Giuseppe Quintarelli
- Meer producten van Azienda Agricola Giuseppe Quintarelli