Meer informatie over Rosso di Montalcino DOC - Villa Poggio Salvi
De op vat gerijpte Rosso di Montalcino uit de wijnstreek Toscane heeft een dichte robijnrode kleur in het glas. Deze Italiaanse single-variietal wijn heeft in het glas prachtige expressieve tonen van viooltjes, zwarte bessen en rozen.
Deze wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij werd gebotteld met een uitzonderlijk laag restsuikergehalte. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus, ondanks zijn droogheid, verrukt deze Italiaan natuurlijk met de fijnste balans. Voor een uitstekende smaak is niet per se restsuiker nodig. De textuur van deze krachtige rode wijn is heerlijk zijdezacht in de mond. Op de afdronk maakt deze jeugdige rode wijn uit de Toscaanse wijnstreek eindelijk indruk met zijn opmerkelijke lengte. Er zijn opnieuw toetsen van zwarte bes en roos. In de afdronk komen er minerale tonen bij van de door grind gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van de Villa Poggio Salvi Rosso di Montalcino
Deze krachtige rode wijn uit Italië is gemaakt van de druivensoort Sangiovese. De wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren groeien op kiezelbodems in Toscane. De druiven voor Rosso di Montalcino worden uitsluitend met de hand geoogst bij optimale rijpheid, zonder de hulp van inspannende en nauwelijks selectieve machines. Na de oogst worden de druiven onmiddellijk naar de wijnmakerij gebracht. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt afgetapt.
Aanbevolen bijpassende wijn bij de Rosso di Montalcino van Villa Poggio Salvi
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij gaat perfect samen met pompoenpuree, spinazagratin met amandelen of pasta met worstknoedels
.- Meer producten van Villa Poggio Salvi