San Francesco Gattinara DOCG 2013 - Antoniolo
- Dieser Rotwein aus Nebbiolo Trauben ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Kalb-Zwiebel-Auflauf oder gebratenen Kalbsleber mit Äpfeln, Zwiebeln und Balsamessigsauce
- Seine Herkunft aus dem Piemont macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
- Ein vielfach ausgezeichneter Rotwein, ausgezeichnet als stimmiges Geschenk für gute Freunde
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De San Francesco Gattinara DOCG van Antoniolo presenteert zich in het glas robijnrood met duidelijke granaat nuances. In de neus opent zich een elegante aromatische waaier met fruitige, florale en kruidige geuren, kersen, wilde bessen, peper, zoete specerijen, roest, leer en edele minerale nuances. Intens en complex m het gehemelte, smakelijke aromatische, minerale hints met delicate ijzertonen, volle body, ronde, robuuste tannines, met veel potentieel. De afdronk is krachtig, lang, mineraal en aanhoudend.
Vinificatie van de San Francesco Gattinara DOCG door Antoniolo
Cru San Francesco belichaamt de "oude en volle ziel" van rode Nebbiolo wijnen in Noord-Piëmonte, ingetogen en enigszins sober van karakter. De gelijknamige wijngaard van 4 hectare, waar de Nebbiolo druiven voor deze wijn groeien, staat op een bodem van vulkanische oorsprong en is volledig naar het westen gericht.
Na een maceratie van ongeveer twee weken en een alcoholische gisting in betonnen tanks, wordt de most overgebracht in houten vaten voor malolactische gisting en rijping. De wijn rijpt 30 maanden in grote houten vaten en rijpt vervolgens nog eens 12 maanden in de fles voordat hij op de markt wordt gebracht.
De San Francesco Gattinara DOCG kan 10 tot 15 jaar bewaard worden.
De hoeveelheid is beperkt tot ongeveer 4000 flessen per jaar.
Voedingsadviezen voor de San Francesco Gattinara DOCG van Antoniolo
Deze elegante en volle Gattinara past perfect bij de traditionele Piemontese keuken, gestoofd en gegrild rundvlees, wild, vleesstoofschotels met aardappelen en groenten, rijpe, kruidige kazen.
Wij raden aan Antoniolo's San Francesco Gattinara DOCG één tot twee uur voor het serveren te openen.
Onderscheidingen voor de San Francesco Gattinara DOCG van Antoniolo
- Gambero Rosso: 2 rode glazen voor 2013, 2012, 2011, 2009
- Gambero Rosso: 3 glazen voor 2008
- Vitae AIS: 3 wijnstokken voor 2011 en 2009
- Wine Spectator: 92 punten voor 2011, 90 punten voor 2010
- Bibenda: 4 druiven voor 2011, 5 druiven voor 2008
- James Suckling: 92 punten voor 2010
- Wijnadvocaat Robert M.Parker: 92 punten voor 2008
- Meer producten van Antoniolo
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Rode Wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Smaak: | Droge |
Wijnoogst: | 2013 |
Totale zuurgraad ca. in g/l: | 6,0 |
Land: | Italië |
Regio: | Piëmont (IT) |
Subregio: | Gattinara DOCG (IT) |
Gelegenheid: | Familiefeest , Cadeau voor goede vrienden , Open haard 's avonds , Romantisch diner , Kerstmis |
Gerijpt in: | Groot hout |
Druivensoort: | Nebbiolo |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita |
Prijzen: | Gambero Rosso - 2 Gläser , Wine Enthusiast - 94 Punkte , Wine Spectator - 93 Punkte |
Oogst: | Handmatig plukken |
Vinificatie details: | Flessen opslag |
Rijping in maanden: | 42 |
Aroma: | Blackberry , Zure kers , mineraal , Zoethout , Bosbodem |
Mondgevoel: | zijdezacht , melty , fluweelzacht , krap |
Finale: | lang |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | Oude wereld , klassiek , chique |
Past goed bij: | Donker eten , Lichte en hartige gerechten , Pittige en hartige gerechten |
Wijnglas aanbeveling: | Bordeaux glas , Bordeaux beker |
Flesdesign & uitrusting: | Bordeaux fles , klassiek |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Kurk |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 15 |
Alcohol in vol%: | 14,0 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Azienda Antoniolo - Corso Valsesia - 277 - 13045 Gattinara - Italien |