Meer informatie over Santa Ana Pedro Ximenéz - Emilio Hidalgo
De krachtige Santa Ana Pedro Ximenéz uit de pen van Emilio Hidalgo schenkt in het glas met een dichte robijnrode kleur. De eerste neus van de Santa Ana Pedro Ximenéz onthult tonen van gedroogde abrikoos en sultanas. De fruitige delen van het bouquet worden vergezeld door tonen van vatrijping en nog meer fruitige, balsamico nuances.
De Emilio Hidalgo Santa Ana Pedro Ximenéz heeft een aangenaam droge smaak. Hij is gebotteld met 512 gram restsuiker. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van de eenvoudigere kwaliteiten en daarom verrukt deze Spanjaard natuurlijk met de fijnste balans ondanks zijn droogheid. Voor een uitstekende smaak is niet per se restsuiker nodig. De krachtige Emilio Hidalgo Santa Ana Pedro Ximenéz presenteert ons een ongelooflijk fruitige smaak in de mond, wat niet zonder reden is vanwege zijn resterende zoete smaakprofiel. De textuur van deze krachtige versterkte wijn is heerlijk romig en dicht in de mond. Dankzij de levendige fruitzuren is Santa Ana Pedro Ximenéz heerlijk fris en levendig in de mond. De afdronk van deze zeer rijpe distillatiewijn uit de Andalusische wijnstreek, meer bepaald uit Jerez DO, is indrukwekkend met een opmerkelijke afdronk.
Vinificatie van Santa Ana Pedro Ximenéz door Emilio Hidalgo
De krachtige Santa Ana Pedro Ximenéz uit Spanje is een single-variietal wijn gemaakt van de Pedro Ximénez druivensoort.
Suggesties voor Emilio Hidalgo Santa Ana Pedro Ximenéz
Geniet van deze versterkte wijn uit Spanje bij een temperatuur van 15 - 18°C als begeleider van bananentrifle in een glas, yoghurtmousse met maanzaad of gebakken appels met yoghurtsaus.