- Dieser erstklassige Rotwein ergänzt hervorragend Gerichte wie Kalbstafelspitz mit Bohnen und Tomaten oder Zitronen-Chili-Hühnchen mit Bulgur
- Der Ausbau im kleinen Holz macht diesen Rotwein besonders
- Ein idealer Rotwein, perfekt unter anderem zum Kaminabend oder zum Kenner überraschen
Santa Caterina Barbera d'Asti Superiore DOCG - Tenuta Colline
Meer informatie over Santa Caterina Barbera d'Asti Superiore DOCG - Tenuta Colline
Er is ook een kleurovergang naar granaatrood aan de rand. Het bouquet van deze rode wijn uit Piemonte betovert met toetsen van zwarte bes, moerbei, bosbes en braam. Als we de aroma's verder volgen, komen daar pure chocolade, vanille en kaneel bij.
Deze Italiaanse wijn maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij werd gebotteld met 4,5 gram restsuiker. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus, ondanks zijn droogheid, verrukt deze Italiaanse wijn natuurlijk met de fijnste balans. Smaak heeft niet per se veel restsuiker nodig. Op de afdronk maakt deze bewaarbare rode wijn uit de wijnstreek Piemonte indruk met zijn opmerkelijke lengte. Er zijn opnieuw hints van bosbes en moerbei.
Wijnbereiding van de Tenuta Colline Santa Caterina Barbera d'Asti Superiore
De evenwichtige Santa Caterina Barbera d'Asti Superiore uit Italië is een single-varietal wijn gemaakt van de Barbera druif. Na de druivenoogst worden de druiven snel naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna volgt de gisting in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Na de gisting rijpt de Santa Caterina Barbera d'Asti Superiore nog eens 12 maanden in eikenhouten vaten.
Aanbevolen serveertemperatuur voor de Santa Caterina Barbera d'Asti Superiore van Tenuta Colline
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij past perfect bij boeuf bourguignon, gebraden kalfslever met appels, uien en een saus van balsamicoazijn of rode uien gevuld met couscous en abrikozen.