Siepi Rosso Toscana IGT - Mazzei
Meer informatie over Siepi Rosso Toscana IGT - Mazzei
De Siepi Rosso Toscana van Mazzei uit Toscane heeft een dichte, paarsrode kleur in het wijnglas. Bij het ronddraaien van het wijnglas onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in kerkramen aan de rand van het glas. De neus van deze Mazzei rode wijn onthult allerlei soorten vlierbessen en bramen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, komen daar nog tabak, bosbessen en pruimen bij door de rijping in kleine houten vaten.
In de mond opent de Siepi Rosso Toscana van Mazzei heerlijk aromatisch, fruitig en evenwichtig. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk vlezige textuur. Op de afdronk maakt deze zeer bewaarbare wijn uit de Toscaanse wijnstreek uiteindelijk indruk met zijn uitzonderlijke lengte. Opnieuw zijn er hints van vlierbes en braambes.
Vinificatie van de Mazzei Siepi Rosso Toscana
De krachtige Siepi Rosso Toscana uit Italië is een cuvée gemaakt van de druivensoorten Sangiovese en Merlot. De Siepi Rosso Toscana is een wijn uit de Oude Wereld in de beste zin van het woord, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk benadrukt. Nadat de druiven met de hand zijn geoogst, worden ze snel naar de wijnmakerij vervoerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gebroken. Daarna volgt de gisting in roestvrijstalen tanks en kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van dit proces rijpt de krachtige Siepi Rosso Toscana enkele maanden in Franse eikenhouten vaten.
Aanbevelingen voor de Siepi Rosso Toscana van Mazzei
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C met gebraden kalfslever met appels, uien en balsamico azijnsaus, ganzenborst met gember-rode kool en marjolein of gestoofde kip in rode wijn.
Awards voor de Siepi Rosso Toscana van Mazzei
- Meer producten van Mazzei