Deze website maakt gebruik van cookies die nodig zijn voor de technische werking van de website en die altijd worden geplaatst. Andere cookies, die het comfort bij het gebruik van deze website verhogen, worden gebruikt voor directe reclame of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.
Configuratie
Technisch vereist
Deze cookies zijn nodig voor de basisfuncties van de winkel.
Aangepaste caching
Accepteer alle cookies
CSRF-Token
Cookie instellingen
Geselecteerde winkel
Individuele prijzen
Session
Weiger alle cookies
Wisselkantoor
Gemak functies
Deze cookies worden gebruikt om de winkelervaring nog aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld om de bezoeker te herkennen.
Stellenbosch, gelegen 50 km ten oosten van Kaapstad, wordt vandaag beschouwd als de hoofdstad van de wijnbouw in Zuid-Afrika. De hellingen van de Helderberg en de Simonsberg zijn de meest gewilde plaatsen voor de wijnbouw. De door graniet en zandsteen aangetaste bodem vormt de perfecte basis voor de wijnproductie. Warme zomers en koude winters, alsmede de "Cape Doctor"-wind hebben ook een zeer gunstig effect op het rijpingsproces van de druiven.
Druivenrassen in Zuid-Afrika
Belangrijke rode druivensoorten zijn vooral Cabernet Sauvignon, Shiraz, Merlot en de autochtone druivensoort Pinotage. Daarnaast zijn er:
Cinsault
Ruby Cabernet
Cabernet franc
Pinot Noir
Malbec
De belangrijkste druivensoort in Zuid-Afrika is echter de witte druif, die iets minder dan 20% van het totale wijnbouwareaal inneemt. Chenin Blanc wordt in Zuid-Afrika ook Steen genoemd. Andere belangrijke witte variëteiten zijn:
Sultana (een tafeldruif die ook bij de wijnbereiding wordt gebruikt)
Colombard
Sauvignon Blanc
Chardonnay
Sémillon
Kaapse Riesling
Viognier
Franse wijnbouwtraditie in de Kaap
Simonsig Wine Estate is sterk verbonden met de geschiedenis van de wijnbouw in Zuid-Afrika. De wortels van dit wijngoed gaan terug tot 1688, toen Jacques Malan, een Hugenoot uit Zuid-Frankrijk, in de Kaap aankwam en de Zuid-Afrikaanse wijnbouw hielp oprichten. Tenslotte stichtte Frans Malan in de jaren 1950 zijn Simonsig ("Simons Uitzicht") wijngaard aan de voet van de Simonsberg.
Frans Malan was de eerste wijnmaker in Zuid-Afrika die Chardonnay plantte en in 1971 de eerste "Champagne" van het land produceerde (Kaapse Vonkel) volgens de Champenoise-methode en is een van de oprichters van de Stellenbosch Wineroute. Al vrij vroeg begon hij ook met nieuwe blends van Pinotage en internationale druivensoorten.
Inmiddels wordt het 210 ha grote Simonsig wijndomein beheerd door zijn drie zonen en is het een van de bekendste en meest bekroonde wijndomeinen in de Kaap. In de afgelopen 10 jaar heeft niemand meer medailles in de wacht gesleept bij de belangrijkste nationale proefwedstrijd Veritas dan Simonsig.
Een beslissende bijdrage hiertoe wordt sinds enkele jaren geleverd door Debbie Thompson, een oenologe uit Namibië. Dankzij de kennis en inspiratie van haar mentor Johann Malan won zij in 2005 de titel van "Woman Winemaker of the year".
Verdere informatie over Simonsig
Adres
Bedrijfsnamen:
Simonsig Wine Estate
Straat:
Kromme Rhee Road, Stellenbosch District
Stad:
7605 Koelenhof
Land:
Zuid-Afrika
Regio:
Stellenbosch
Continent:
Afrika
Contact & Web
Website:
http://www.simonsig.co.za/
E-Mail:
wine@simonsig.co.za
Facebook:
https://www.facebook.com/SimonsigWines
Telefoon:
+27 21 888 4900
Bedrijf
Jaar van oprichting:
1968
Groep van ondernemingen:
Simonsig Wine Estate
Eigenaar:
Familie Malan
Wijn
Bebouwde oppervlakte:
Stellenbosch
VINELLO & Partner hebben uw toestemming nodig voor het gebruik van gegevens, bijv. om informatie over uw interesses weer te geven. Door op OK te klikken, wordt toestemming verleend. meer