Gold
Medaille
ISC

Solera 1847 Cream - Gonzalez Byass

14,57  €
0.75 l ( 19,43€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

70011-ES-PS-190
Hebt u vragen bij het product?
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Mindestbestellmenge wurde unterschritten, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.

Vandaag verzendklaar, Levertijd ca.1-3 werkdagen

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Solera 1847 Cream - Gonzalez Byass
14,57  €
0.75 l ( 19,43€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De Solera 1847 Cream van Gonzalez Byass is een aromatische, zoete sherry van de druivensoorten Palomino Fino (75%) en Pedro Ximenez (25%). De druiven groeien in het Spaanse wijnbouwgebied DO Jerez. Ter gelegenheid van de geboorte van zijn eerste zoon in 1847, richtte Manuel María González de Solera 1847 op. 

In het glas fonkelt deze wijn in een glanzend amber met gouden accenten. Intense aroma's van rozijnen, gedroogde vijgen en fijne eikentonen strelen de neus. Het gehemelte wordt door deze sherry ingenomen door een volle, zachte body met sappige zoetheid. Pruimen vermengen zich met aroma's van noten en elegant solera eikenhout om een elegante rijkdom te creëren. De aromatische afdronk wacht met een nooit eindigende galm. 

Vinificatie van de Byass Solera 1847 Crème

De druiven voor deze zoete sherry worden apart geoogst en gevinifieerd. Eerst worden de bessen gefermenteerd in roestvrijstalen tanks en vervolgens versterkt tot 18 volumeprocent. Vervolgens wordt deze sherry eerst afzonderlijk per druivensoort gerijpt in eiken vaten (600 liter) in twee afzonderlijke solera-systemen. Zodra de eerste rijpingsperiode van ongeveer 3 jaar is voltooid, worden de twee sherry's samengevoegd en nog eens 5 jaar in de oude Solera 1847 geplaatst. 

Aanbevolen voedsel voor de Crème Solera 1847 Gonzalez Byass

Deze zoete sherry is een uitstekende begeleider van allerlei desserts - of het nu met vers fruit, noten, chocolade of roomijs is. Maar ook bij kleine hapjes (geroosterde amandelen) of bij pittige kazen past deze sherry perfect. 

Onderscheidingen voor de Solera 1847 Cream Gonzalez Byass

    • Mundus Vini: Goud (Prijs augustus 2013)
    • International Spirits Challenge (ISC): Gouden Medaille
PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Versterkte wijn
Wijnstijl: Sherry
Wijn kleur: Wit
Totale zuurgraad ca. in g/l: 4,2
Restsuiker ca. in g/l: 118,0
Smaak: Zoete
Land: Spanje
Regio: Andalusië (ES)
Subregio: Jerez DO (ES)
Gelegenheid: Aperitief , Familiefeest , Cadeau voor goede vrienden , Open haard 's avonds , Romantisch diner
Gerijpt in: Klein hout
Druivensoort: Palomino Fino , Pedro Ximénez
Wijnoogst: NV
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: D.O. Denominación de Origen
Prijzen: ISC International Spirits Challenge - Gold
Vinificatie details: Halbstückfass 600 l
Rijping in maanden: 96
Aroma: Gedroogd fruit , Nootachtig , Houtachtig
Mondgevoel: krap
Finale: erg lang
Optimale serveertemperatuur in C °: 15 - 18
Stijl: Oude wereld , klassiek , geurig
Past goed bij: Desserts , Pittige en hartige gerechten
Wijnglas aanbeveling: Dessert wijnglas , Sherryglas / Nosingglas
Flesdesign & uitrusting: Bordeaux fles , klassiek
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Kurk
Alcohol in vol%: 18,0
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: González Byass - Manuel María González 12 - 11403 Jerez de Frontera - Spanien
Beoordeling

Süß und fruchtig

Ein leckerer Sherry, der seinen Preis wert ist. Viel besser als Sandemann.

| 21 mei 2017
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP