Kaiserstuhl Spätburgunder - Weingut Franz Keller
- Dieser sortenreine Rotwein ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie Spinatgratin mit Mandeln oder Lauchsuppe
- Der Ausbau im Edelstahltank und großen Holz macht diesen Rotwein besonders lebendig und fruchtbetont
- Ein idealer Rotwein, ausgezeichnet zur Grillparty oder zur Party
Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten
selectie!
verpakking!
verzending!
Support!
De Weingut Franz Keller Kaiserstuhl Pinot Noir is een eersteklas rode wijn. Hij heeft een prachtig glanzende, lichtrode kleur. Met een beetje zijdelingse beweging onthult het rode wijnglas, bourgogne-bokaal een charmante granaatrode tint aan de randen. Deze rode wijn uit Duitsland, die in een rood wijnglas wordt geschonken, vertoont heerlijk geurende aroma's van pruimen, zwarte kersen, moerbeien en bramen, aangevuld met oosterse specerijen, kaneel en kruidkoek, afkomstig van de rijping in houten vaten.
De Weingut Franz Keller Kaiserstuhl Pinot Noir presenteert zich heerlijk droog aan de wijnkenner. Deze rode wijn is nooit grof of mager, zoals je zou verwachten van een wijn in de hoge kwaliteitswijnklasse. Op de tong wordt deze lichtvoetige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk fluweelzachte textuur. De afdronk van deze rode wijn uit het wijnbouwgebied Baden, meer bepaald uit Kaiserstuhl, bekoort uiteindelijk met een goede nagalm. De afdronk gaat ook vergezeld van minerale hints van de door löss gedomineerde bodems.
Vinificatie van de Weingut Franz Keller Kaiserstuhl Pinot Noir
Deze wijn is duidelijk gericht op één druivensoort, namelijk Pinot Noir. Voor deze heerlijk elegante single-varietal wijn van Weingut Franz Keller werd alleen eersteklas druivenmateriaal aangevoerd. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in Baden. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in de lössbodem. Wanneer de perfecte fysiologische rijpheid is gegarandeerd, worden de druiven voor de Kaiserstuhl Spätburgunder uitsluitend met de hand geoogst, zonder de hulp van grove en minder selectieve voloogstmachines. Na de oogst worden de druiven onmiddellijk naar de perserij gebracht. Hier worden ze geselecteerd en zorgvuldig uit elkaar gehaald. De gisting vindt vervolgens plaats in groot hout bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door een rijping van enkele maanden in eiken vaten.
Spijsadvies voor de Kaiserstuhl Spätburgunder van Weingut Franz Keller
Deze Duitse wijn wordt het best gedronken bij een gematigde 15 - 18°C. Hij is perfect als begeleidende wijn bij spaghetti met kappertomatensaus, kikkererwtencurry of groentestoofpot met pesto.
- Meer producten van Franz Keller
Productsoort: | Wijn |
Type wijn: | Rode Wijn |
Wijn kleur: | Rood |
Smaak: | Droge |
Wijnoogst: | 2016 |
Land: | Duitsland |
Regio: | Baden (DE) |
Subregio: | Kaiserstuhl (DE) |
Gelegenheid: | BBQ-feest , Partij |
Gerijpt in: | Roestvrijstalen tank , Groot hout |
Druivensoort: | Spätburgunder |
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: | Q.b.A. Qualitätswein bestimmter Anbaugebiete |
Bodems en lagen: | Löss |
Oogst: | Handmatig plukken |
Aroma: | Blackberry , Zure kers , Vanille , aards |
Mondgevoel: | fluweelzacht |
Finale: | medium |
Optimale serveertemperatuur in C °: | 15 - 18 |
Stijl: | klassiek , geurig |
Past goed bij: | Donker eten , Lichte en hartige gerechten , Pittige en hartige gerechten |
Wijnglas aanbeveling: | Rode wijnglas , Bourgondische beker |
Flesdesign & uitrusting: | Bourgondië fles |
Inhoud in L.: | 0,75 |
Sluiting: | Draaisluiting (Stelvin) |
Houdbaarheid in jaren van vintage: | 5 |
Alcohol in vol%: | 12 |
Allergenen en ingrediënten: | Bevat sulfieten en zwaveldioxide |
Distributeur: | Weingut Franz Keller Schwarzer Adler - Badbergstrasse 44 - 79235 Vogtsburg-Oberbergen - Deutschland |