De Tintilia del Molise DOC van Di Majo Norante wordt gevinifieerd op basis van de oude, autochtone druivensoort met dezelfde naam uit de regio Molise. In het glas glanst hij donker robijnrood met violette reflecties. De neus van deze rode wijn uit het zuiden onthult een indrukwekkend bouquet met aroma's van donkere, rijpe pruimen en wilde bessen, aardse nuances van kreupelhout en op de achtergrond nuances van leer, koffie en zoethout. In de mond is de Tintilia van Di Majo Norante vol, zacht en fluweelachtig met een robuuste tanninestructuur, een perfecte samensmelting van fruitigheid en kruidigheid. Het eindigt in een lange, volle afdronk met mooie persistentie. Vinificatie van de Tintilia del Molise door Di Majo Norante Voor de Tintilia van Di Majo Norante worden alleen de beste druiven van de gelijknamige autochtone druivensoort gebruikt. De druiven groeien in een wijngaard van slechts 5 ha op kleiachtige bodems op 300 tot 350 m.a.s.l. De wijnstokken zijn gemiddeld 22 jaar oud. Deze oude, bijna uitgestorven druivensoort werd pas in de jaren zeventig in Molise herontdekt en wordt sindsdien verbouwd. Na de handmatige oogst in oktober worden de druiven gedurende ongeveer een maand met de schillen geweekt en gevinifieerd, gevolgd door een volledige malolactische gisting. De rijping van 18 maanden vindt deels plaats in houten vaten, deels in roestvrijstalen tanks en wordt afgesloten met 6 maanden flesrijping. Spijsaanbeveling voor de Tintilia del Molise van Di Majo Norante Deze krachtige Zuid-Italiaanse rode wijn is een uitstekende begeleider van rijke roodvleesschotels, wild en belegen kazen en smaakt het best als hij op 18°C wordt geserveerd. Onderscheidingen voor de Tintilia del Molise van Di Majo Norante Gambero Rosso: 3 glazen voor 2016 Gambero Rosso: 3 glazen voor 2013 Duemilavini: 4/5 druiven voor 2013
Blackberry, Zure kers en Vanille
  • Dieser charakterstarke Rotwein harmoniert ausgezeichnet mit Kalb-Zwiebel-Auflauf oder Roten Zwiebeln gefüllt mit Couscous und Aprikosen
  • Seine Herkunft aus Molise macht diesen Wein zu einem typischen Vertreter der Weine aus der Alten Welt
  • Ein kraftvoller Rotwein, perfekt als stimmiges Geschenk für gute Freunde

Tintilia del Molise DOC 2015 - Di Majo Norante

Dit item is momenteel niet beschikbaar!
Hebt u vragen bij het product?
14,52  €
0.75 l ( 19,36€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Tintilia del Molise DOC 2015 - Di Majo Norante
14,52  €
0.75 l ( 19,36€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De Tintilia del Molise DOC van Di Majo Norante wordt gevinifieerd op basis van de oude, autochtone druivensoort met dezelfde naam uit de regio Molise. In het glas glanst hij donker robijnrood met violette reflecties. De neus van deze rode wijn uit het zuiden onthult een indrukwekkend bouquet met aroma's van donkere, rijpe pruimen en wilde bessen, aardse nuances van kreupelhout en op de achtergrond nuances van leer, koffie en zoethout.
In de mond is de Tintilia van Di Majo Norante vol, zacht en fluweelachtig met een robuuste tanninestructuur, een perfecte samensmelting van fruitigheid en kruidigheid. Het eindigt in een lange, volle afdronk met mooie persistentie.

Vinificatie van de Tintilia del Molise door Di Majo Norante

Voor de Tintilia van Di Majo Norante worden alleen de beste druiven van de gelijknamige autochtone druivensoort gebruikt. De druiven groeien in een wijngaard van slechts 5 ha op kleiachtige bodems op 300 tot 350 m.a.s.l. De wijnstokken zijn gemiddeld 22 jaar oud. Deze oude, bijna uitgestorven druivensoort werd pas in de jaren zeventig in Molise herontdekt en wordt sindsdien verbouwd.
Na de handmatige oogst in oktober worden de druiven gedurende ongeveer een maand met de schillen geweekt en gevinifieerd, gevolgd door een volledige malolactische gisting. De rijping van 18 maanden vindt deels plaats in houten vaten, deels in roestvrijstalen tanks en wordt afgesloten met 6 maanden flesrijping.

Spijsaanbeveling voor de Tintilia del Molise van Di Majo Norante

Deze krachtige Zuid-Italiaanse rode wijn is een uitstekende begeleider van rijke roodvleesschotels, wild en belegen kazen en smaakt het best als hij op 18°C wordt geserveerd.

Onderscheidingen voor de Tintilia del Molise van Di Majo Norante

  • Gambero Rosso: 3 glazen voor 2016
  • Gambero Rosso: 3 glazen voor 2013
  • Duemilavini: 4/5 druiven voor 2013
PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Rode Wijn
Wijn kleur: Rood
Smaak: Droge
Wijnoogst: 2015
Totale zuurgraad ca. in g/l: 5,3
Restsuiker ca. in g/l: 2,0
Land: Italië
Regio: Molise (IT)
Subregio: Molise DOC (IT)
Gelegenheid: Cadeau voor goede vrienden , Herfstwijn , Open haard 's avonds , Verras kenners
Gerijpt in: Roestvrijstalen tank , Groot hout
Druivensoort: Tintilia
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: DOC Denominazione di origine controllata
Bodems en lagen: Klei , Mergel
Oogst: Handmatig plukken
Vinificatie details: Roestvrijstalen tank , Flessen opslag
Rijping in maanden: 18
Aroma: Blackberry , Zure kers , Vanille
Mondgevoel: fluweelzacht
Finale: lang
Optimale serveertemperatuur in C °: 15 - 18
Stijl: Oude wereld , complex
Past goed bij: Donker eten , Pittige en hartige gerechten
Wijnglas aanbeveling: Rode wijnglas
Flesdesign & uitrusting: Bordeaux fles
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Kurk
Houdbaarheid in jaren van vintage: 12
Alcohol in vol%: 14,0
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: Di Majo Norante - C.da Ramitello - Via Colle Savino 6 - 86042 Campomarino - Italien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP