- Dieser Rotwein aus besten Trauben passt hervorragend zu Entenbrust mit Zuckerschoten oder gefüllten Paprikaschoten
- Der Ausbau im Barrique macht diesen Rotwein besonders seidig
- Dieser portugiesische Rotwein eignet sich perfekt zu Weihnachten
Meer informatie over Touriga Franca - Monte da Ravasqueira
De elegante Touriga Franca uit de pen van Monte da Ravasqueira vloeit in het glas met een heldere robijnrode kleur. Geschonken in een rood wijnglas presenteert deze rode wijn uit Portugal heerlijk expressieve aroma's van braam, afgerond met verdere fruitige nuances die worden bijgedragen door de rijping op vat.
In de mond opent de Touriga Franca van Monte da Ravasqueira aangenaam aromatisch, fruitig en evenwichtig. Sommige wijnen worden als droog bestempeld, andere zijn dat ook echt. Deze rode wijn behoort tot de laatste groep, want hij is gebotteld met slechts 0,9 g restsuiker. In de mond wordt deze evenwichtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk krachtige en dichte textuur. Dankzij de gematigde fruitzuren heeft de Touriga Franca een fluweelzacht mondgevoel zonder dat het ontbreekt aan sappige levendigheid. Op de afdronk maakt deze bewaarbare rode wijn uit de wijnstreek Alentejo eindelijk indruk met zijn uitzonderlijke lengte. Er zijn opnieuw hints van bramen.
Wijnbereiding van de Monte da Ravasqueira Touriga Franca
De basis voor de evenwichtige Touriga Franca uit Portugal zijn druiven van de Touriga Franca-druivensoort. Na de druivenoogst worden de druiven zo snel mogelijk naar het pershuis getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in kleine houten vaten bij gecontroleerde temperaturen. Na de gisting rijpt de elegante Touriga Franca 18 maanden in Franse eikenhouten barriques.
Aanbevelingen voor de Touriga Franca van Monte da Ravasqueira
Deze rode wijn uit Portugal wordt het best gedronken bij een temperatuur van 15 - 18°C als begeleider van gekookt kalfsvlees met bonen en tomaten, Thaise komkommersalade of geroosterde kalfslever met appels, uien en balsamicoazijnsaus.