Deze website maakt gebruik van cookies die nodig zijn voor de technische werking van de website en die altijd worden geplaatst. Andere cookies, die het comfort bij het gebruik van deze website verhogen, worden gebruikt voor directe reclame of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.
Configuratie
Technisch vereist
Deze cookies zijn nodig voor de basisfuncties van de winkel.
Aangepaste caching
Accepteer alle cookies
CSRF-Token
Cookie instellingen
Geselecteerde winkel
Individuele prijzen
Session
Weiger alle cookies
Wisselkantoor
Gemak functies
Deze cookies worden gebruikt om de winkelervaring nog aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld om de bezoeker te herkennen.
Valdo Spumanti is een producent van mousserende wijn, gevestigd in Valdobbiadene, in het hart van de Prosecco-regio.
Het verhaal van Valdo is het verhaal van de familie Bolla en een verhaal van passie en ondernemerschap. Een verhaal dat drie generaties omspant en nauw verbonden is met de ontwikkeling van Prosecco en het prachtige land dat als toneel dient voor de roeping van de familie om wijn te maken, Valdobbiadene. Het gaat allemaal terug tot een besef dat de overgrootvader van Abele meer dan een eeuw geleden had.
Het verhaal van Valdo
In 1883 besloot hij, toen eigenaar van een taveerne in Soave in de provincie Verona, die nog steeds bestaat, stille wijnen te gaan produceren om de beste restaurants in Venetië en Milaan te bevoorraden. In 1926 werd de Società Anonima Vini Superiori opgericht door een groep ondernemers voor de productie van mousserende wijnen in de regio's Valdobbiadene en Cartizze. In 1938 kocht Sergio Bolla de aandelen van de andere ondernemers en werd de familie de enige eigenaar. In 1941 kreeg het bedrijf zijn huidige naam: Valdo.
De Marca Oro als drijvende kracht
In 1958 werd de Prosecco Marca Oro geïntroduceerd, die zou uitgroeien tot de belangrijkste attractie van het wijnhuis en zo de basis legde voor het succes in de daaropvolgende jaren. In 1960 begon de verkoop in het hele land. De verkoop aan restaurants bleek ook een belangrijke strategie te zijn, aangezien sommigen emigreerden en Valdo Prosecchi naar het buitenland brachten, wat op zijn beurt vanaf 1970 het internationale succes stimuleerde.
De sprong in de wereld
In 1990 begonnen zij eindelijk zelf te exporteren, eerst naar Europa, vervolgens naar Amerika en het Verre Oosten. In 2003 werd een nieuw wijnmakerijgebouw met de modernste technologie in gebruik genomen. In 2013 werd het hoofdkantoor voor Valdo Europe geopend in Duitsland, gevolgd door de Amerikaanse vestiging in 2017.
Productie van de Valdo Prosecchi
De druiven voor de Valdo wijnen worden lokaal geproduceerd en aangekocht. Dit alles zou niet mogelijk zijn zonder de onvermoeibare samenwerking met de 70 wijnbouwers die de druiven telen en aan de wijnmakerij leveren. De relatie tussen Valdo en zijn wijnboeren is van oudsher, een alliantie gebaseerd op vertrouwen, respect en wederzijdse uitwisseling. Het wijnhuis geeft hun agronomisch en wijnbouwkundig advies en ondersteunt hen van het snoeien tot het kiezen van het ideale oogsttijdstip.
Bij Valdo worden verschillende productieprocessen gebruikt, afhankelijk van de mousserende wijn. Voor de eenvoudiger producten wordt de klassieke drukvatmethode (ook bekend als de Charmat-methode) gebruikt; voor de hoogwaardiger producten wordt de klassieke methode van gisting op fles toegepast, die vandaag de dag kenmerkend is voor de beste mousserende wijnen ter wereld, zoals Champagne, Winzersekte of Franciacorta.
Een van de paradepaardjes van Valdo is de Cuvée di Boj, die afkomstig is uit de Valle dei Buoi, waar druivensoorten met een unieke geschiedenis en bijzondere klimatologische kenmerken groeien, of de Cuvée Viviana Cartizze, die afkomstig is van de schitterende wijngaarden van Cartizze, een kleine heuvel in de Valdobbiadene, en die de hoogste kwaliteit van Prosecco DOCG tot uitdrukking brengt.
Duurzaamheid bij Valdo Spumanti
Al meer dan twintig jaar zet Valdo zich in voor een duurzaam milieu. Het hoofddoel is zijn wijngaarden te beheren met minder pesticidenbehandelingen en gerichte bemesting, in combinatie met een reeks goede landbouwpraktijken zoals bodem- en gewasbeheer, biodiversiteit en traditionele oogst. Sinds 2019 is het gebruik van glyfosaat als onkruidverdelger verboden in het gebied Valdobbiadene. Een toegevoegde waarde, niet alleen voor de wijnbouw, maar voor de hele landbouwproductie en het welzijn van de bodem. Het beperken van de CO2-uitstoot is een dagelijkse verbintenis, net als het beperken van het waterverbruik in het productieproces en het verminderen van de hoeveelheid papier die elk jaar wordt gebruikt, wat in 2019 met 25% is verminderd ten opzichte van het voorgaande jaar.
Onderscheidingen voor mousserende wijnen van Valdo
Valdo wint regelmatig prijzen voor zijn mousserende wijnen. De wijnen zijn regelmatig te gast bij grote namen als Falstaff, de Guida Vini Buoni d'Italia, het IWSC, AWC of Decanter en vele anderen.
Dingen die u moet weten over Valdo
Was ist Valdo?
Valdo Spumanti ist ein Schaumweinhersteller mit Sitz in Valdobbiadene, mitten in der Herzregion des Prosecco.
Woher kommt Valdo Prosecco?
Valdo hat seinen Sitz im Ort Valdobbiadene in der Region Venetien in Norditalien. Die Adresse: Spumanti Valdo S.r.l., Via Foro Boario, 20, 31049 Valdobbiadene (TV)
Was kostet Valdo Prosecco?
Valdo Prosecco kostet in Deutschland ab ca. 8,90 € inkl. Mehrwertsteuer.
Verdere informatie over Valdo
Adres
Bedrijfsnamen:
Spumanti Valdo S.r.l.
Straat:
Via Foro Boario, 20
Stad:
31049 Valdobbiadene (TV)
Land:
Italië
Regio:
Veneto
Continent:
Europa
Contact & Web
Website:
https://valdo.com/
E-Mail:
customer.care@valdo.com
Wijn
Bebouwde oppervlakte:
Venetien
VINELLO & Partner hebben uw toestemming nodig voor het gebruik van gegevens, bijv. om informatie over uw interesses weer te geven. Door op OK te klikken, wordt toestemming verleend. meer