• nl
 • Valle Sur Wijn

  In de Chileense Valle Sur wordt al sinds de Spaanse koloniale tijd wijn verbouwd. De voor Chili unieke klimatologische omstandigheden in de wijnstreek zorgen voor een bijzonder dichte aromastructuur, die u meteen bij de eerste slok proeft. 

  Find out more about VINELLO ...
  Für die Filterung wurden keine Ergebnisse gefunden!
  Moscatel 2015 - La Causa
  Moscatel 2015 - La Causa
  Miguel Torres Chile Droge Chili
  10.98 €*
  Content 0.75 liter(s) (€14.64 * / 1 liter(s))
  70011-CL-WW-MO-001-15
  Pais 2015 - La Causa
  Pais 2015 - La Causa
  Miguel Torres Chile Droge Chili
  10.98 €*
  Content 0.75 liter(s) (€14.64 * / 1 liter(s))
  70011-CL-RW-BL-250-15
  Cinsault 2015 - La Causa
  Cinsault 2015 - La Causa
  Miguel Torres Chile Droge Chili
  10.98 €*
  Content 0.75 liter(s) (€14.64 * / 1 liter(s))
  70011-CL-RW-CI-001-14
  Blend 2015 - La Causa
  Blend 2015 - La Causa
  Miguel Torres Chile Droge Chili
  15.79 €*
  Content 0.75 liter(s) (€21.05 * / 1 liter(s))
  70011-CL-RW-BL-251-14

  De Valle Sur: Hier is de fruitigheid aan de orde van de dag..

  Als u van fruitige en frisse wijn houdt, bieden de fijne druppels uit de Valle Sur in Chili u precies wat u zoekt. De wijnstreek is vooral bekend om zijn volle rode wijnen, maar u vindt bij VINELLO ook lekkere droge witte wijnen uit de Valle Sur. 

  Wijngebied Valle Sur

  De Valle Sur is veruit het meest zuidelijke wijnbouwgebied van Chili. Het klimaat is koel tot matig mediterraan en overwegend regenachtig, terwijl de wijnen overtuigen met fruitigheid en een dicht aroma. De rode Pais en de witte Muscat d'Alexandrie worden beschouwd als de belangrijkste wijnsoorten van de regio.

  Ligging en structuur van het kiesgebied Valle Sur

  De Valle Sur is het zuidelijkste van de Chileense wijngebieden en vertaalt zich in het Duits als "Vallei van het Zuiden" of "Zuidelijke Vallei". In de Engelstalige wereld wordt het meestal gewoon "Southern Chili" genoemd. Het wijngebied ligt verspreid over drie rivierdalen en hun omgeving, die tegelijkertijd de drie subregio's in de Valle Sur vormen 

  • Valle del Italia 
  • Valle del Bio
  • Valle del Malleco

  De Valle del Italia

  De Valle del Italia is de grootste en meest noordelijke van de drie deelgebieden. Het ligt in de Chileense regio de Ñuble ongeveer 420 kilometer ten zuiden van de nationale hoofdstad Santiago de Chile. De uitbreiding is iets minder dan 100 kilometer in noord-zuid en oost-west richting. 

  Het centrale geografische kenmerk voor de wijnbouw is de samenvloeiing van de Italia met de Ñuble en de Pacific, die de westelijke grens van de Valle del Italia vormt. Het klimaat is koel en regenachtig. De bodem is alluviaal, bestaande uit alluviaal zand en klei van de twee rivieren. Onder de beroemde wijnhuizen in de Valle del Italia bevindt zich Miguel Torres Chili.

  Welke druivenrassen worden in de Valle del Italia geteeld?

  In de Valle del Italia worden rode rassen zoals Pais en Carignan noir geteeld en sinds enige tijd wordt ook Cabernet Sauvignon steeds vaker geteeld. De belangrijkste witte wijnsoort is Muscat d'Alexandrie uit de familie Muscat. 

  De Valle del Bio

  De Valle del Bio Bio ligt in de gelijknamige Chileense regio en staat bekend om zijn fruitige frisse wijnen. Door het vrij vlakke terrein vindt het grootste deel van de wijnbouw plaats op hoogtes tussen 50 en 200 meter. Met een jaarlijkse neerslag van bijna 1.300 mm is de Valle del Bio Bio een van de meest regenachtige wijnbouwgebieden van heel Chili. Dankzij de regelmatige sterke wind is de luchtvochtigheid toch geen probleem voor de wijnbouw. Over het geheel genomen is het klimaat gematigd mediterraan.

  Welke druivenrassen worden in de Valle del Bio geteeld?

  De twee dominante wijnsoorten in de Valle del Bio zijn de witte Muscat d'Alexandrie en de rode Pais. Daarnaast worden ook de witte soorten Chardonnay en Sauvignon Blanc en de rode soort Pinot noir geteeld. 

  De Valle del Malleco

  De Valle del Malleco ligt direct ten zuiden van de Valle Bio en is daarmee de meest zuidelijke van de drie subregio's in de Valle Sur. Temperaturen worden gekenmerkt door sterke dag-nachtverschillen, terwijl het klimaat over het algemeen koel is en er veel neerslag valt. Tegelijkertijd zorgt het terroir, dat wordt gekenmerkt door vulkanisch gesteente, voor een sterke drainage van de bodem, zodat de voorwaarden voor wijnen met een geconcentreerd aroma worden gegeven. Het kleine stadje Traiguén in het noorden van de Valle del Malleco wordt beschouwd als het centrum van de wijnbouw. 

  Welke druivenrassen worden in de Valle del Malleco geteeld?

  De witte Chardonnay en de rode Pinot Noir worden voornamelijk in Valle del Malleco verbouwd.

  Ontdek de wijnen van Valle Sur online op VINELLO

  Geniet van topwijnen uit Valle Sur tegen lage prijzen uit onze online shop. Bij VINELLO vindt u een representatieve selectie van wijnmakers en wijnmakerijen uit Valle Sur. Bij ons koopt u veilig en kunt u zich verheugen op een snelle levering van uw bestelling. Daarnaast bieden wij verschillende betaalmogelijkheden waaruit u de door u gewenste methode kunt kiezen.

  Een ander voordeel bij VINELLO: Onze sommeliers zijn telefonisch beschikbaar voor een gedetailleerde consultatie om u kennis te laten maken met de wereld van de Valle Sur wijnen. Dit maakt het gemakkelijker en sneller voor u om uw favorieten te vinden, of het nu voor een speciale gelegenheid is, een avond met vrienden of voor uw eigen privé-gebruik.

  Top