Meer informatie over Valpolicella DOC - Antiche Terre
De elegante Valpolicella van Antiche Terre vloeit in het glas met een heldere robijnrode kleur. Als je het glas iets schuin houdt, zie je aan de randen een overgang in de kleur van de wijn naar granaatrood. Deze Antiche Terre rode wijn onthult allerlei zure kersen in de neus. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, voegt de rijping in roestvrij staal nog meer aroma's toe, zoals zoethout.
De Antiche Terre Valpolicella maakt indruk met zijn elegant droge smaak. Hij is gebotteld met 3 gram restsuiker. Dit is een echte kwaliteitswijn die zich duidelijk onderscheidt van eenvoudigere kwaliteiten en dus weet deze Italiaan ondanks zijn droogheid te bekoren met de fijnste balans. Smaak heeft niet per se veel suiker nodig. Deze dichte rode wijn is evenwichtig en veelzijdig in de mond. Dankzij de levendige fruitzuren is de Valpolicella indrukwekkend fris en levendig in de mond. Op de afdronk maakt deze rijpe rode wijn uit de wijnstreek Veneto eindelijk indruk met zijn aanzienlijke lengte. Er zijn opnieuw hints van zure kersen.
Wijnbereiding van Antiche Terre Valpolicella
De basis voor deze evenwichtige Valpolicella uit Italië wordt gevormd door druiven van de variëteiten Corvina en Rondinella. Na de handmatige oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar het pershuis getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. De gisting vindt vervolgens plaats in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperaturen. De gisting wordt gevolgd door rijping op de fijne droesem gedurende enkele maanden voordat de wijn uiteindelijk wordt gebotteld.
Wijnadvies bij Antiche Terre Valpolicella
Deze Italiaanse wijn komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C. Hij past perfect bij lamsragout met kikkererwten en gedroogde vijgen, gestoofde kip in rode wijn of eendenborst met peultjes.
- Meer producten van Antiche Terre