Meer informatie over Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino DOCG - Tenute Silvio Nardi
De krachtige Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino van Tenute Silvio Nardi komt in het glas met een dichte robijnrode kleur. Na de eerste ronddraai onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in sterke glas-in-loodramen aan de rand van het glas. In een rood wijnglas gegoten, presenteert deze rode wijn uit de Oude Wereld heerlijk expressieve aroma's van rode bes, sering, framboos en viooltjes, afgerond met verdere fruitige nuances die worden bijgedragen door de vatrijping.
In de mond opent de Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino van Tenute Silvio Nardi heerlijk aromatisch, fruitig en evenwichtig. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk zijdezachte textuur. De afdronk van deze rode wijn uit de Toscaanse wijnstreek, meer bepaald van Brunello di Montalcino DOCG, overtuigt uiteindelijk met een buitengewone afdronk. De afdronk gaat ook gepaard met minerale tonen van de door klei en zand gedomineerde bodem.
Wijnbereiding van de Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino van Tenute Silvio Nardi
De krachtige Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino uit Italië is een single-varietal wijn gemaakt van de Sangiovese druivensoort. De wijnstokken die de druiven voor deze wijn produceren groeien op zand- en kleigrond in Toscane. Natuurlijk wordt de Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino ook gekenmerkt door meer dan alleen de Brunello di Montalcino DOCG bodem. Deze Italiaanse wijn kan letterlijk omschreven worden als een wijn van de Oude Wereld, die zich op een uitzonderlijk indrukwekkende manier presenteert. Wanneer ze perfect rijp zijn, worden de druiven voor de Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino uitsluitend met de hand geoogst, zonder gebruik te maken van grove en minder selectieve druivenoogstmachines. Na de handmatige oogst worden de druiven snel naar het pershuis getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Vervolgens vindt de gisting plaats in klein en groot hout bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de fermentatie rijpt de krachtige Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino 36 maanden in Franse en Slavonische eikenhouten barriques.
Eetadvies voor de Vigneto Manachiara Brunello di Montalcino van Tenute Silvio Nardi
Deze rode wijn uit Italië komt het best tot zijn recht bij een temperatuur van 15 - 18°C als begeleider van gebraden kalfslever met appels, uien en balsamicoazijnsaus, preitortilla of kikkererwtencurry.
- Meer producten van Tenute Silvio Nardi