Meer informatie over Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino DOCG - Tenute Silvio Nardi
De Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino uit de pen van Tenute Silvio Nardi uit Toscane presenteert een dichte, robijnrode kleur in het rondgedraaide glas. Met een kleine zijwaartse kanteling onthult het rode wijnglas een charmante granaatrode kleur aan de randen. Wanneer het glas wordt rondgedraaid, onthult deze rode wijn een hoge viscositeit, die te zien is in de heldere glas-in-loodramen aan de rand van het glas. In de neus onthult deze Tenute Silvio Nardi rode wijn allerlei aroma's van rode bessen en frambozen. Alsof dat nog niet indrukwekkend was, voegt de rijping in kleine houten vaten nog meer aroma's toe, zoals vanille en kruidnagel.
De Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino is heerlijk droog. Deze rode wijn is nooit grof of streng, maar rond en soepel. In de mond wordt deze krachtige rode wijn gekenmerkt door een ongelooflijk fluweelzachte textuur. Op de afdronk maakt deze rijpe wijn uit de Toscaanse wijnstreek indruk met zijn opmerkelijke lengte. Er zijn opnieuw toetsen van rode bes en framboos. Minerale tonen van de door zand en klei gedomineerde bodem worden toegevoegd aan de afdronk.
Wijnbereiding van de Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino
Deze wijn richt zich duidelijk op één druivensoort, namelijk Sangiovese. Alleen de beste druiven werden geoogst voor deze uitzonderlijk krachtige single-varietal wijn van Tenute Silvio Nardi. De druiven groeien onder optimale omstandigheden in Toscane. Hier graven de wijnstokken hun wortels diep in bodems van zand en klei. De Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino is door en door een wijn uit de Oude Wereld, want deze Italiaanse wijn straalt een buitengewone Europese charme uit die het succes van wijnen uit de Oude Wereld duidelijk onderstreept. De druiven voor deze rode wijn uit Italië worden uitsluitend met de hand geoogst zodra ze optimaal rijp zijn. Na de handmatige oogst worden de druiven zo snel mogelijk naar de wijnmakerij getransporteerd. Hier worden ze gesorteerd en zorgvuldig gekneusd. Daarna vindt de gisting plaats in klein en groot hout bij gecontroleerde temperaturen. Aan het einde van de fermentatie rijpt de krachtige Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino 36 maanden in Franse en Slavonische eiken barriques.
Aanbeveling voor Tenute Silvio Nardi Vigneto Poggio Doria Brunello di Montalcino
Deze rode wijn uit Italië kan het beste geserveerd worden op 15 - 18°C bij gevulde paprika, ganzenborst met gemberachtige rode kool en marjolein of koolroulades.