De Villa Antinori Chianti Classico DOCG Riserva van Marchesi Antinori presenteert zich in een helder robijnrood in het glas. De neus onthult intens fruitige tonen van rijpe kersen en wilde bessen, evenals goed geïntegreerde aroma's van getoast hout, tabak en een lichte balsamico nuance. In de mond is deze Chianti Classico Riserva innemend, levendig, smaakvol, vol, met zachte en fluweelzachte tannines. De afdronk is lang, delicaat, vastberaden, elegant en aanhoudend. Vinificatie van de Villa Antinori Chianti Classico Riserva van Marchesi Antinori Voor deze fijne Chianti Classico Riserva wordt Sangiovese gevinifieerd tot een minimum van 90% en andere rode druivensoorten Cabernet Sauvignon en Merlot tot een maximum van 10%. Na een zachte ontsteling en persing vindt de alcoholische gisting plaats in roestvrijstalen tanks, gescheiden per druivensoort, bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 30°C. Maceratie op de schillen gedurende 15 dagen zorgt voor het behoud van de aroma's, de structuur en de zachte tannines. De Sangiovese ondergaat een alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks, terwijl de andere rode druiven worden vergist in barriques van tweede en derde gebruik, waarna de afzonderlijke partijen worden gemengd om de wijn te produceren. De rijping wordt vervolgens voortgezet in houten vaten, voornamelijk grote vaten, met een klein deel in barriques, tot het volgende voorjaar. Na het bottelen in de zomer rijpt de wijn nog minstens drie maanden in de fles voordat hij te koop wordt aangeboden. Een Chianti Riserva moet ten minste 24 maanden rijpen vanaf 1 januari na de druivenoogst, waarvan ten minste 3 maanden op fles. Met de inwijding van de nieuwe kelders van de Chianti Classico wilde Antinori een historisch label, dat voor het eerst in 1928 werd geproduceerd, nieuw leven inblazen. 60% van de wijn werd gerijpt in houten vaten; de rest in kleine Franse en Hongaarse barriques. Een klein percentage werd gerijpt in nieuwe vaten. Het resultaat is deze unieke Chianti Classico. Het vlaggenschip van de familie Antinori - puur Toscane! Aanbevolen voedsel voor de Villa Antinori Chianti Classico Riserva DOCG van Marchesi Antinori Geniet van deze heerlijke Toscaanse klassieker van het huis van Antinori bij sappig gebraad, wildgerechten en belegen kazen. Wij raden aan de Villa Antinori Chianti Classico Riserva ongeveer 1 uur voor het genieten te openen. Prijzen voor de Villa Antinori Chianti Classico Riserva DOCG Gambero Rosso: 2 rode glazen voor 2013 James Suckling: 92 punten voor 2013 Robert M.Parker: 91 punten voor 2013 Wine Enthusias: 91 punten voor 2013 Wine Spectator: 90 punten voor 2013
91
Punkte
Robert Parker
2
Gläser
Gambero Rosso
92
Punkte
James Suckling
90
Punkte
James Suckling
91
Punkte
Wine Enthusiast
90
Punkte
Wine Spectator
Blackberry, Zure kers, geroosterd hout en Vanille
  • Dieser Rotwein aus Sangiovese Trauben ergänzt ausgezeichnet Gerichte wie gefüllten Paprikaschoten oder gebratenen Kalbsleber mit Äpfeln, Zwiebeln und Balsamessigsauce
  • Dem Genießer zeigt sich dieser Wein aus der Toskana auffallend duftig
  • Dieser italienische Rotwein eignet sich ausgezeichnet als stimmiger Winterwein

Villa Antinori Chianti Classico Riserva DOCG - Marchesi Antinori

Rode Wijn Italië Italië Toscane (IT) Chianti Classico DOCG (IT)

Jahrgang

Hebt u vragen bij het product?
Die Maximale Bestellmenge wurde erreicht, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Mindestbestellmenge wurde unterschritten, Bestellmenge wird automatisch angepasst.
Die Staffelung ist ungültig und wird automatisch angepasst.
6
12
18

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

0.75 Liter ( 30,75€ * / 1 Liter)
70011-IT-RW-BL-099-11

Levertijd ca. 3-5 werkdagen

Enorme
selectie!
Veilige
verpakking!
Betrouwbare
verzending!
Top
Support!
Villa Antinori Chianti Classico Riserva DOCG - Marchesi Antinori
23,06  €
0.75 l ( 30,75€ * / 1 l)

Prijzen incl. btw excl. verzendingskosten

Meer informatie

De Villa Antinori Chianti Classico DOCG Riserva van Marchesi Antinori presenteert zich in een helder robijnrood in het glas. De neus onthult intens fruitige tonen van rijpe kersen en wilde bessen, evenals goed geïntegreerde aroma's van getoast hout, tabak en een lichte balsamico nuance. In de mond is deze Chianti Classico Riserva innemend, levendig, smaakvol, vol, met zachte en fluweelzachte tannines. De afdronk is lang, delicaat, vastberaden, elegant en aanhoudend.

Vinificatie van de Villa Antinori Chianti Classico Riserva van Marchesi Antinori

Voor deze fijne Chianti Classico Riserva wordt Sangiovese gevinifieerd tot een minimum van 90% en andere rode druivensoorten Cabernet Sauvignon en Merlot tot een maximum van 10%. Na een zachte ontsteling en persing vindt de alcoholische gisting plaats in roestvrijstalen tanks, gescheiden per druivensoort, bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 30°C. Maceratie op de schillen gedurende 15 dagen zorgt voor het behoud van de aroma's, de structuur en de zachte tannines. De Sangiovese ondergaat een alcoholische gisting in roestvrijstalen tanks, terwijl de andere rode druiven worden vergist in barriques van tweede en derde gebruik, waarna de afzonderlijke partijen worden gemengd om de wijn te produceren. De rijping wordt vervolgens voortgezet in houten vaten, voornamelijk grote vaten, met een klein deel in barriques, tot het volgende voorjaar. Na het bottelen in de zomer rijpt de wijn nog minstens drie maanden in de fles voordat hij te koop wordt aangeboden.
Een Chianti Riserva moet ten minste 24 maanden rijpen vanaf 1 januari na de druivenoogst, waarvan ten minste 3 maanden op fles.

Met de inwijding van de nieuwe kelders van de Chianti Classico wilde Antinori een historisch label, dat voor het eerst in 1928 werd geproduceerd, nieuw leven inblazen. 60% van de wijn werd gerijpt in houten vaten; de rest in kleine Franse en Hongaarse barriques. Een klein percentage werd gerijpt in nieuwe vaten. Het resultaat is deze unieke Chianti Classico. Het vlaggenschip van de familie Antinori - puur Toscane!

Aanbevolen voedsel voor de Villa Antinori Chianti Classico Riserva DOCG van Marchesi Antinori

Geniet van deze heerlijke Toscaanse klassieker van het huis van Antinori bij sappig gebraad, wildgerechten en belegen kazen.

Wij raden aan de Villa Antinori Chianti Classico Riserva ongeveer 1 uur voor het genieten te openen.

Prijzen voor de Villa Antinori Chianti Classico Riserva DOCG

  • Gambero Rosso: 2 rode glazen voor 2013
  • James Suckling: 92 punten voor 2013
  • Robert M.Parker: 91 punten voor 2013
  • Wine Enthusias: 91 punten voor 2013
  • Wine Spectator: 90 punten voor 2013
PROFIEL
Productsoort: Wijn
Type wijn: Rode Wijn
Wijn kleur: Rood
Smaak: Droge
Land: Italië
Regio: Toscane (IT)
Subregio: Chianti Classico DOCG (IT)
Gelegenheid: Open haard 's avonds , Kerstmis , Winterwijn
Gerijpt in: Klein hout , Groot hout
Druivensoort: Sangiovese
Kwaliteitsclassificatie en predikaten: Riserva , DOCG Denominazione di Origine Controllata e Garantita
Prijzen: Robert Parker - The Wine Advocate - 91 Punkte , Gambero Rosso - 2 Gläser , James Suckling - 92 Punkte , James Suckling - 90 Punkte , Wine Enthusiast - 91 Punkte , Wine Spectator - 90 Punkte
Oogst: Handmatig plukken
Vinificatie details: Barrique 225 l
Rijping in maanden: 24
Aroma: geroosterd hout , Blackberry , Zure kers , Vanille
Mondgevoel: melty , fluweelzacht , krap
Finale: lang
Optimale serveertemperatuur in C °: 15 - 18
Stijl: Oude wereld , geurig
Past goed bij: Donker eten , Lichte en hartige gerechten , Pittige en hartige gerechten
Wijnglas aanbeveling: Bordeaux beker
Flesdesign & uitrusting: klassiek
Inhoud in L.: 0,75
Sluiting: Kurk
Houdbaarheid in jaren van vintage: 12
Alcohol in vol%: 14,0
Allergenen en ingrediënten: Bevat sulfieten en zwaveldioxide
Distributeur: Marchesi Antinori S.p.A. - Piazza degli Antinori 3 - 50123 Firenze - Italien
Schrijf een review
Beoordelingen worden na verificatie geactiveerd.
Aanmelden

Aanmelden / registreren

UP