♥ Momenteel 17 151 wijnen alleen voor jou! ♥
Persoonlijk advies!
Veilige verpakking!
Betrouwbare verzending!
Filters sluiten
van tot
Geen resultaten gevonden voor de filter!
-
Kallista 2017 - Vriesenhof
Rode Wijn Droge Zuid-Afrika Coastal Region (ZA)
Pinotage 2017 - Vriesenhof
Pinotage 2017 - Vriesenhof
Rode Wijn Droge Zuid-Afrika Coastal Region (ZA)

Vriesenhof in de wijnstreek Stellenbosch is een door een familie gerund wijnhuis. Het domein met de pauw in zijn logo ziet zichzelf als een modern, onconventioneel bedrijf en weerspiegelt dit in zijn wijnen.

Panorama van het Vriesenhof

Het begin van Vriesenhof Wijngaarden

De familie Coetzee emigreerde in 1679 naar Zuid-Afrika en vestigde zich in de streek rond de Tafelberg. Hoewel ze sindsdien al land bezaten, was Jan Coetzee de eerste van de familie die wijnbouw studeerde en zijn kennis in de jaren zestig in een bedrijf omzette. in 1980 verwierf hij het landgoed Vriesenhof. in 1987 kochten vrienden de naburige boerderij Talana Hill, en slechts een paar jaar later fuseerden de twee tot wat nu Vriesenhof Vineyards is. in 2006 werd het hele domein herbeplant op een klein stukje na met Pinotage.

De natuur baant zich een weg

Het Vriesenhof team ziet zichzelf als dienaren van de natuur, vrij volgens het motto dat de natuur schept en de mens slechts leidt. De Vriesenhof-wijnen buigen dan ook niet voor een trend, maar presenteren het terroir, het jaar en de uitdagingen die de fabriek heeft moeten overwinnen. In een tijd waarin iedereen wordt aangespoord zijn eigen weg te gaan, belichaamt Vriesenhof deze filosofie en geeft de wijnen hun ruimte om zich op eigen kracht te ontwikkelen.

Het team van Vriesenhof

De wijngaarden van Vriesenhof

In eerste instantie zijn we begonnen met de druivenrassen:

  • Cabernet Sauvignon
  • Cinsault 
  • Pinotage

Chardonnay, Merlot en Cabernet Franc volgden al snel. De laatste die zich bij de Vriesenhof familieaansloot was de Pinot Noir. Terwijl Jan Coetzee nog steeds de Vriesenhof runt en toezicht houdt op de wijnmakerij, heeft hij de wijnmakerij overgedragen aan Nicky Classens, die zijn sporen eerst in Frankrijk verdiende en onlangs zijn vaardigheden aanscherpte onder leiding van Jan Coetzee. 

Vriesenhof en de neushoorn

Een speciale plaats in Vriesenhof 's portfolio is ingeruimd voor Conservation, een Bordeaux-stijl cuvée die een natuurbeschermingsproject steunt om de Zuid-Afrikaanse wilde dieren te redden, in het bijzonder de neushoorn. Als teken van deze steun siert de neushoorn ook het etiket van deze wijn.

Verdere informatie over Vriesenhof

Adres
Bedrijfsnamen:Vriesenhof Vineyards
Straat:PO Box 155
Stad:7599 Stellenbosch
Land:Zuid-Afrika
Regio:West-Kaap
Continent:Afrika
Contact & Web
Website:https://vriesenhof.co.za/
E-Mail: info@vriesenhof.co.za
Facebook:https://de-de.facebook.com/VriesenhofVineyards/
Twitter:https://twitter.com/Vriesenhof
Telefoon:+27 21 880 0284
Fax:+27 21 880 1503
Bedrijf
Eigenaar:Jan 'Boland' Coetzee
Directeur:Jan 'Boland' Coetzee
UP UP
UP