Wählen Sie Ihr Lieferland, um in Ihrer Sprache und Währung zu bestellen!
Choose your delivery country to order in your language and currency!
Choisissez votre pays de livraison pour commander dans votre langue et votre devise!
¡Elija su país de entrega para pedir vino en su idioma y moneda!
Scegli il tuo paese di consegna per ordinare vino nella tua lingua e valuta!
Wybierz kraj dostawy, aby zamówić wino w swoim języku i walucie!
Escolha o seu país de entrega para encomendar vinho na sua língua e moeda!
Vyberte si zemi doručení a objednejte si víno ve vašem jazyce a měně!
Vyberte si krajinu dodania a objednajte si víno vo vašom jazyku a mene!
Vælg dit leveringsland for at bestille vin på dit sprog og valuta!
Vælg dit leveringsland for at bestille vin på dit sprog og valuta!
Alegeți țara de livrare pentru a comanda vin în limba și moneda dvs.!
Выберите страну доставки, чтобы заказать вино на вашем языке и в валюте!
Изберете вашата страна на доставка, за да поръчате вино на вашия език и валута!
Tria el teu país de lliurament per demanar vi en el teu idioma i moneda!
Odaberite svoju zemlju isporuke kako biste naručili vino na vašem jeziku i valuti!
Valige oma kohaletoimetamise riik, et tellida vein oma keeles ja valuutas!
Valitse toimitusmaasi tilataksesi viiniä omalla kielelläsi ja valuutassasi!
Επιλέξτε τη χώρα παράδοσης για να παραγγείλετε κρασί στη γλώσσα και το νόμισμά σας!
בחר במדינת המשלוח שלך כדי להזמין יין בשפה ובמטבע שלך!
Válassza ki a szállítási országot, hogy bort rendeljen az Ön nyelvén és pénznemében!
Veldu afhendingarland til að panta vín á tungumáli þínu og gjaldmiðli!
Izvēlieties savu piegādes valsti, lai pasūtītu vīnu savā valodā un valūtā!
Pasirinkite pristatymo šalį, kad galėtumėte užsisakyti vyno savo kalba ir valiuta!
Изберете ја вашата земја на испорака на ред на вашиот јазик и валута вино!
Dilinizde ve para biriminizde şarap sipariş etmek için teslimat ülkenizi seçin!
Välj ditt leveransland för att beställa vin på ditt språk och valuta!

Machtige bergen torenen in het Wallis, een klein druppeltje water druppelt van de Rhône-gletsjer naar beneden, en vanaf Brig begint de wijnbouw - gevoed door het bergwater en de verzengende zon. Het Walliser wijngebied is een van de extremen; dit blijkt niet alleen uit de hoogste ligging in Europa, maar ook uit het verrassende aantal inheemse soorten.

Close filters
-
from to
 
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
No results were found for the filter!
Fendant du Valais Délival 2019 - Weinkellereien Aarau Fendant du Valais Délival 2019 - Weinkellereien Aarau
Witte wijn Droge Zwitserland Wallis (CH)
€13.70 *
0.75 liter(s) (€18.27 * / 1 liter(s))
70011-CH-WW-GE-001-15
Dole du Valais Délival trocken 2018 - Weinkellereien Aarau
Dole du Valais Délival trocken 2018 - Weinkellereien Aarau
Rode wijn Droge Zwitserland Wallis (CH)
€14.50 *
0.75 liter(s) (€19.33 * / 1 liter(s))
70011-CH-RW-BL-001-14

Wallis - het iets andere Rhônedal

Voor veel mensen is de wijnbouw in Wallis een onbekende hoeveelheid - niet voor de mensen in Wallis zelf. Wijnstokken gedijen al duizenden jaren in het droge klimaat. En hoewel het Wallis nu de grootste wijnproducent van Zwitserland is, worden de wijnen van wat vaak aan de zijlijn staat meestal lokaal gedronken. Dankzij de groeiende vraag naar Dôle du Valais-wijnen en in het bijzonder naar Fendant-wijnen, vinden mooie Zwitserse wijnen uit Wallis langzamerhand hun weg over de hele wereld.

Wijnbouw in Wallis

Het Wallis, in het zuidwesten van Zwitserland, is het grootste wijnbouwgebied van de Zwitserse Bondsstaat, met ongeveer 5.000 hectare aan wijngaarden. De wijngaarden liggen meestal op 450 tot 850 meter boven de zeespiegel en liggen op een rijtje langs de nog jonge Rhône. Op terrassen en steile hellingen met een helling tot 70 % worden ongeveer 60 % rode en 40 % witte druiven geteeld. Naast autochtone druivensoorten als Humagna rouge, Petite Arvine of Cornalin groeien er in de wijngaarden ook internationale soorten als Chardonnay, Gamay en Pinot Noir. Deze laatste variëteiten zijn de belangrijkste voor de Dôle du Valais, een AOC-wijn die uitsluitend afkomstig is uit de Valais. 

De hoogste wijngaard van Europa is ook te vinden in het kanton en de wijnstreek van Wallis. De Vesperterminen-site, tussen 650 en 1.150 meter, wordt gekenmerkt door smalle terrassen en steunmuren en is een uitnodigende plek voor unieke wandelingen.

Bodem & klimaat

Alpine - dit is een goede manier om het Walliser landschap te beschrijven. Het dal waarin de wijn groeit en bloeit, is omgeven door bergen met een hoogte van meer dan 4.000 meter. Te hoog voor regenwolken, die zelden in het dal afdwalen. Hoewel het klimaat continentaal is, zijn de dagen erg warm, zelfs zomerdroogtes komen voor. Daarom gebruiken de wijnbouwers een uitgebreid systeem van kanalen om hun wijnstokken met gletsjerwater te bevloeien. De warme föhn die door het dal waait, oefent ook zijn invloed uit op de wijnstokken. 

Stormlijnen van de gletsjers vormen de basis voor de teelt. Alluviale afzettingen in het lagere dal breiden de bodemportefeuille uit, zodat de grote verscheidenheid aan variëteiten aanleiding geeft tot talrijke variëteiten en individuele producten - niet in de laatste plaats vanwege de meer dan 600 producenten, die allemaal hun eigen ideeën over de wijnbouw hebben. Voor sommigen is de wijnbouw slechts een bijzaak, zodat grote wijnhuizen de druiven opkopen en vinifiëren.

Dôle du Valais en Fendant du Valais

Dôle du Valais

De Dôle is waarschijnlijk de beroemdste Zwitserse wijn en een specialiteit die alleen uit het Wallis kan komen. De cuvée van minstens 85% Pinot Noir en Gamay, waarvan Pinot Noir het grootste deel uitmaakt, draagt de naam van de Franse stad Dole. Als AOC-gecertificeerde wijn gelden strenge richtlijnen vanaf de teelt tot aan het eindproduct. Naast 85% Pinot Noir en Gamay bestaat de rode wijncurvee uit nog eens 15% druivensoorten zoals Syrah of de autochtone wijnstokken Humagne Rouge en Cornalin. Uiteraard mogen voor de Dôle du Valais alleen druiven uit de Valais worden gebruikt en gevinifieerd.

De Dôle drukt expressieve aroma's van sappige rode bessen uit. Een reeks van fijne kruiden en bloemige tonen zetten het rijpe aroma voort tot de lange afdronk het plezier in evenwicht brengt. 

Fendant du Valais

Het druivenras Fendant is in Duitstalige landen beter bekend als Gutedel en in Frankrijk als Chasselas. In Wallis wordt het droog gevinifieerd en op grote schaal geteeld als AOC Fendant du Valais. Deze jonge, single-varietal witte wijn uit het Wallis straalt heldere aroma's uit met subtiele nuances van het lokale terroir. Met zoete vruchten en een evenwichtige zuurgraad presenteert de Fendant zich sterk in karakter voor het Wallis. En natuurlijk gaat de Fedant goed samen met middelgrote kazen.

De druivenrassen van de Valais

In de wijngaarden van Brig tot Martigny groeien ongeveer 60% rode druiven en 40% witte druiven. De belangrijkste variëteit is Pinot Noir, gevolgd door Chasselas. 

Rode druivensoorten

 • Pinot Noir
 • Gamay
 • Syrah
 • Cornalin
 • Humagne Rouge
 • Merlot
 • Gamaret
 • Diolinoir

Witte druivensoorten

 • Chasselas
 • Arvine
 • Savagnin blanc
 • Chardonnay
 • Pinot gris

Wijn uit Wallis online kopen

Ontdek de wijnen van Wallis in de VINELLO online shop en wandel door een zeer bijzondere wijnstreek. Bestel wijn uit Wallis en andere nationale en internationale wijngebieden goedkoop en gemakkelijk online. Wij verzenden uw wijn veilig verpakt en waar u maar wilt. Dankzij de vele betalingsmogelijkheden en het sommelieradvies beleeft u op VINELLO een ontspannen wijnwinkelervaring. Een paar klikken en je bent klaar om te gaan. À vorte santé!

UP