Deze website maakt gebruik van cookies die nodig zijn voor de technische werking van de website en die altijd worden geplaatst. Andere cookies, die het comfort bij het gebruik van deze website verhogen, worden gebruikt voor directe reclame of om de interactie met andere websites en sociale netwerken te vereenvoudigen, worden alleen geplaatst met uw toestemming.
Configuratie
Technisch vereist
Deze cookies zijn nodig voor de basisfuncties van de winkel.
Aangepaste caching
Accepteer alle cookies
CSRF-Token
Cookie instellingen
Geselecteerde winkel
Individuele prijzen
Session
Weiger alle cookies
Wisselkantoor
Gemak functies
Deze cookies worden gebruikt om de winkelervaring nog aantrekkelijker te maken, bijvoorbeeld om de bezoeker te herkennen.
De familie Luckert zit achter het Zehnthof in Sulzfeld am Main. Ulrich, Wolfgang en Philipp bewerken 17 hectare wijngaard in Sulzfeld am Main.
De familie Luckert en het Zehnthof
De geschiedenis van de familie Luckert als wijnbouwers begint begin jaren '60 met Theo en Luitgard Luckert. In het begin produceerden ze wijn in vaten, maar al snel schakelden ze over op flessen. Toen al verbouwden ze Pinot Blanc, ongewoon voor die tijd.
In 1975 verhuisde het bedrijf naar het Zehnthof, waar het zijn naam aan ontleent. Het gebouw uit 1558 werd in 12 jaar tijd volledig gerenoveerd. In 1990 huurden de Luckerts hun huidige Berg 1, waarop ze later de ecologische wijnbouw zouden opstarten.
Terroir van het Hoofddal bij Sulzfeld
Typisch en stilistisch voor de wijnen van het Zehnthof is de schelpkalk, die de bodem van de wijnmakerij kenmerkt. De Luckerts bezitten een wijngaard in de Große Lage Maustal, evenals de Sonnenberg en de Berg 1, beide Erste Lagen volgens de classificatie van de VDP. Door de zuid/zuidoostelijke ligging genieten de wijnstokken van goed zonlicht.
De volgende druivenrassen worden door de Luckerts geteeld:
Silvaner
Riesling
Pinot Noir
Pinot Blanc
Frühburgunder
Terwijl de wijnen van de Maustal de neiging hebben om fijn en elegant te zijn, produceert de Berg 1 stevige en extract-rijke wijnen, zodat de sites onmiskenbaar zijn.
Filosofie van de wijnen van Luckert
De Luckerts omschrijven de stijl van het Zehnthof graag als "Frankisch droog". De wijnen zijn volledig gefermenteerd, het restsuikergehalte is zeer laag. Mineraal en kruidig, de wijnen vragen tijd en aandacht van de kenner. Voorzichtige teelt met de grootst mogelijke zorg, die de kalkbodems van het Zehnthof vereisen, en geen gebruik maken van vermeende technische zegeningen kenmerken de wijnen, die wat langer mogen rijpen.
VINELLO & Partner hebben uw toestemming nodig voor het gebruik van gegevens, bijv. om informatie over uw interesses weer te geven. Door op OK te klikken, wordt toestemming verleend. meer